Érdekes ok miatt nem lesz újabb zenélő útszakasz Magyarországon

Érdekes ok miatt nem lesz újabb zenélő útszakasz Magyarországon

Nem találtak Nógrád vármegyében olyan útszakaszt, ahol nem zavarta volna a lakókat az állandó hanghatás.

Kelet-Nógrád adott volna otthont az ország legújabb zenélő útjának, amely az Ismerős Arcok Nélküled című slágerét játszotta volna, de a kezdeményezést el kellett vetni ebben a formájában – írja a nool.hu.

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a lap megkeresésére megerősítette, hogy valóban nem megyei részen valósul meg a kezdeményezés. „Bármilyen szakaszt vizsgáltak meg a szakemberek, nem tudták kizárni, hogy ne legyen olyan háztartás, ahol ez ne lenne zavaró. A zenélő út ugyanis éjjel-nappal hangeffektust bocsát ki, amely igen zavaró tud lenni” – fejtette ki a politikus.

Hírdetés

Hozzátette: bármennyire is szerették volna ezt a kezdeményezést megvalósítani, nem akarták ezt ilyen formában felvállalni, hiszen a lakosok nyugalma a legfontosabb és a zenélő út zavarta volna a mindennapjaikat.

Becsó Zsolt arra is kitért, hogy ugyanakkor továbbra is napirenden van a beruházás, de várhatóan Heves vármegyében, a 21-es számú főúton valósul majd meg.

Az országban jelenleg két zenélő út van. A 27-es főút az Érik a szőlő című népdalt játssza, ezt itt lehet meghallgatni, a Kaposvárra vezető 67-es úton a Republic 67-es út című örökzöldjének dallamai szólnak, ezt pedig ezen a linken hallgatod meg.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »