Erdei Zsolt kiborult: nem vagyok tolvaj, nem loptam el semmit

Erdei Zsolt kiborult: nem vagyok tolvaj, nem loptam el semmit

„Nem vagyok tolvaj! Nem loptam el semmit!” – fakadt ki az asztalt ütve Erdei Zsolt a Magyar Ökölvívó Szakszövetség hét eleji elnökségi ülésén a Bors tudósítása szerint. Az ülésen, mint a lap írja, olyan információk kerültek terítékre, amelyek alapján Erdei elnök akár felelőssé is tehető.

A lap inkognitót kérő forrása szerint a korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai érmes ökölvívó akkor borult ki, amikor megtudta,
több elnökségi tag fel akarja jelenteni őt a rendőrségen. A forrás szerint Erdei ott követhette el a hibát, hogy egy négyfős csapat kezébe tette az idei junior-vb előkészítését, ám nem vette észre, hogy azok túlzott költekezésbe kezdtek.
„A titokzatos négyes megbízási szerződéssel dolgozott, és állítólag ezzel párhuzamosan magánvállalkozói számlákat nyújtott be a rendezési költségek elszámnolásáról” – fogalmazott az informátor.

Ismert,
több mint 300 millió forintos mínuszba került a szakszövetség a megrendezése során csillagászati összegre dráguló junior-vb után,
így az ügyészségnek kell kiderítenie, történt-e bűncselekmény. Az elnökségi ülésen részt vett könyvvizsgáló szerint hűtlen kezelés, lopás, csalás és összeférhetetlenség gyanúja is felvetődik. A forrás szerint

Hírdetés

Erdei nem szándékosan akart kárt tenni a szövetségben, de többen kihasználták a naivságát,

ami alkalmatlanságára mutat.

Kedd este Erdei Zsolt hosszú Facebook-bejegyzésben reagált arra, hogy az ügyben vizsgálóbizottság is felállt a szakszövetségen belül. A sportvezető ebben jelzi, elfogadja a vizsgálódók döntését, de feltette a költői kérdést: kinek az érdeke a vizsgálat? Továbbra is számít mindenkinek a véleményére, de egyértelművé tette, nem fog „megfutamodni”.

Korábban a Digisport tévének hosszabban nyilatkozva arról beszélt,

a vizsgálódásban érdekei lehetnek Rácz Félix profiboksz-menedzsernek is,

aki mindenképp be szeretne kerülni a szövetség döntéshozói közé, de nem Erdei segítségével. Az aláírási jogától már megfosztott Erdei elnök egyvalakit biztosan perel, ez pedig Rácz Félix.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »