Erdei Zsolt: „Ez még nekem is tetszett!”

Noha szakmailag – nagyon szigorúan nézve – hagyott némi kívánnivalót maga után, Rácz Félix ismét egy közönségvonzó profi ökölvívó gálát rendezett, ezúttal Budapesten. Aki látta Bozai Gyula és Tóth Tamás igazi népbunyóját, az vélhetően sosem feledi el.

Szépen lassan megtelt a Millenáris színházterme úgy szombat este hét felé, ahol a legismertebb magyar bokszpromóter, Rácz Félix rendezett egy újabb gálát. Az este főszereplői is ekkor még az előtérben fogadták vendégeiket, akik között egy borbély vélhetően éhen halt volna… Amíg benn az előmeccseket vívták – feledhető találkozók voltak –, addig kinn folyt a sör és a sztorizás, ment a tesókám és az „adjál neki, csinálj torzót belőle” biztatás.

Odabent mindeközben megkezdődött az első olyan csata, amire többen mentek a nézőtér, mint a büfé felé, a Pintye Szabolcs-Duka Krisztián meccs volt, ám óriási csalódást okozott. Persze erről nem a végig fölényben bokszoló Pintye tehet, ugyanis Duka előbb a második menet után sérülés miatt feladta a találkozót, majd elkezdett pofákat vágni és egy hatalmas ugrással hagyta el a szorítót.

„Na, ennek is maximum az agya lehet sérült…” – jegyezte meg egy borízű hang a sötétből, mire azonnal érkezett a válasz: „Még jó, hogy svájci agysebészek is kijöttek a gálára.”

Egy KO és utóélete

Szerencsére nem lett a párbeszédnek folytatása, mert a ringbe érkezett az amatőrök között Eb-bronzig jutó Darmos József, hogy lerendezze a számláját a nigériai származású, de Magyarországon élő Ubah ellen, akivel egy hónapja Szentesen össze-vissza verték egymást egy döntetlenre zárult küzdelemben. Most nem volt szó ilyenről, ugyanis Darmos tanult a múltkori hibájából, és az első menet közepén megrendítette ellenfelét, majd addig verte módszeresen, amíg a bíró be nem szüntette az egyenlőtlen csatát. Ubah előbb nagy nehezen magához tért, majd hasonló nehézséggel fogta fel, leléptették. Ahogy leesett a szomorú vég számára, „habzó szájjal” tiltakozni kezdett, majd az eredményhirdetés előtt elhagyta a ringet.

Fotó: Félix Promotion

Hab a tortán, hogy a gála végén jött a hír, megóvta a meccset. Úgy tűnik, mégsem tisztult ki teljesen…

Megemelt prémium egy döntetlenért

Hírdetés

Ami ezután következett, azt szinte lehetetlen szavakba önteni. A cirkálósúlyú bajnoki kvalifikációnak titulált meccs – hogy ez mit jelent, nehezen magyarázható – tán az idei esztendő legszórakoztatóbb ringháború volt, amit magyar gálán látni lehetett. Bozai Gyula és Tóth Tamás igazi népbunyót produkált, amire igencsak vevő volt a publikum. A két bunyós fáradhatatlanul ütötte-verte a másikat – a védekezést még hírből sem ismerte egyikük sem – a nézőtér szinte felrobbant a csata vége felé: megközelítőleg egyformán kiabálták bele a levegőbe az Adjál neki Tomikám bíztatást, mint a Ne kíméld a fejét Gyula „taktikai utasítást”. Maga Rácz Félix is ráérzett, hogy ez kell a népnek, és mielőtt kihírdették a végeredményt – döntetlen lett az igazságos ítélet – a menedzser mindkét bunyósnak felemelte a gázsiját.

„Hát ezt még én is élveztem…” – jelentette ki mosolyogva Erdei Zsolt, korábbi profi világbajnok, aki annyit hozzátett: Tóth többet ütött, de Bozai energikusabb, így a végeredmény igazságos.

Elsőre rendben volt!

Bemutatkozott a profik között a korábbi amatőr válogatott Harcsa Norbert is, aki bebizonyította, nemcsak posztolgatni tud a legnépszerűbb közösségi oldalra, hanem bokszolni is. Ellenfele, Penge – na nem a vámpírvadász Wesley Snipes, hanem a cseh Bronislav Kubin – annyira túlpörgött, hogy azt sem tudta, hány menetre írták ki a találkozót. Persze, az is lehet, az zavarta meg, hogy Harcsa kétszer is lecsapta, mint azt a bizonyos taxiórát, így amikor már véget ért a találkozó a negyedik menet után – ennyire írták ki – a ringsarkával hatalmas lelkesedéssel készült a folytatásra, amikor a ringbíró szólt, nincs tovább. Harcsa végül simán nyert, de ha a profik között sikeres akar lenni, bizony erőnlétileg bőven van hova fejlődnie.

Fotó: Félix Promotion

„Óriási élmény volt ennyi ismerős és barát előtt kötelek közé lépni. Sok tiszta találatom volt, de javítanom kell az ütéspontosságomon, és a kondíciómon, hogy később jöjjenek a kiütések. Ha ezeket rendbe teszem, sokra vihetem a profik között” – értékelte meglehetősen helyes önértékeléssel a debütáló Harcsa.

Elfújta a Szellő

Az idősebbek tán emlékeznek a Modern Hungária nevű formációra – Fenyő Miklós pénzkereseti lehetőségként létrehozott Modern Talking-utánzatára – melynek egyik legnagyobb slágere az Elfújta a szél című sláger volt. Noha szerencsére a tegnapi főmeccsen egyik bunyós sem ezt választotta bevonuló zenéjének, de a veretlen cirkálósúlyú Szellő Imre látványos győzelmét látva azonnal eszünkbe jutott a dal: ugyanis Szellő öt menetben elfújta argentin ellenfelét, Alejandro Valorit, aki kétszer is tesztelte a padló keménységét, mielőtt edzője bedobta a törölközőt.

Most nincs bennem hiányérzet, annak ellenére mondom, hogy nem volt sétagalopp az összecsapás, hisz több alkalommal Valori is rendesen eltalált – árulta el Szellő.

Fotó: Félix Promotion

A gála végén, kifele jövet a Millenárisról egyet mindenképpen megállapíthattunk: kell a cirkusz a népnek, amit Rácz Félix gálái – a sportértékeken felül – mindenképpen biztosítanak. Csak annak a bizonyos borbélynak nem tud sehogy a kedvében járni…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »