Er­dőkbe búj­nak a rend­őrök elől a mig­rán­sok Hor­vát­or­szág­ban

Meg­in­dult a me­ne­kült­ára­dat Hor­vát­or­szá­gon ke­resz­tül. 20 ezer rend­őrt moz­gó­sí­tot­tak.A macedón-szerb határról tegnap este óta már nem Magyarország, hanem Horvátország felé, a horvát-szerb határra indulnak sorra a migránsokat jó pénzért szállító buszok.

„Egyre több menekült érkezik Szerbiába azért, hogy eljusson Magyarországra, ennek végre komolyan aggasztania kellene a horvát hatóságokat” – közölte a Vecernji List nevű horvát lap, amely rámutatott arra is, hogy mivel meglehetősen sík vidékről van szó, nem kell hegyet mászniuk a bevándorlóknak, útközben pedig erdőkön haladnak keresztül, ahol máris többen elbújtak a horvát rendőrök elől, akik közül tegnap 20 ezret módosítottak.

Hírdetés

A lap egy nemzetbiztonsági szakértőt is megszólaltatott az ügyben, aki elmondta, hogy Horvátország és Szerbia között létezik egy szerződés, amely szerint Horvátország visszaküldheti az illegális határsértőket abba az országba, amelyből jöttek. Kiemelte azonban, hogy nagyon óvatosnak kell lenni, mert a menekültek között lehetnek terroristák is, akik teljesen más célokkal vegyültek a vándorló tömegbe.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »