Épül a vasfüggöny, Toroczkai örül

Épül a vasfüggöny, Toroczkai örül

Épül az új vasfüggöny a magyar–szerb határon, bár egyelőre kicsiben. Ásotthalom polgármestere nagyon örül a határzárnak.

A honvédség egy 150 méter hosszú bemutatószakaszt húz fel Mórahalom térségében. A munkát szentesi és hódmezővásárhelyi katonák végzik, a próbakerítéssel a várható műszaki nehézségeket modellezik. A teljes határzár 6,5 milliárd forintba kerülhet.

Hírdetés

Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere a Hír TV-ben újkori népvándorlásnak és inváziónak nevezte, hogy egyre több menekült lépi át az ország határát. Hozzátette, hogy a kerítést őrizni kell.

– Hogyha folyamatosan a kerítés vonala mellett nem járőrözik akár a rendőrség, mezőőrség, vagy akár a lehetséges újra létrejövő határőrség, addig biztos, hogy ez a kerítés önmagában nem megoldás, de a kerítésre égető szükség van ahhoz, hogy meg tudja védeni elsősorban a határ mellett élőket. Tízezer magyar állampolgár él közvetlenül a határvonal mellett, nagyrészt például itt, a mi településünkön és a tanyákon, akiket eddig semmilyen módon nem tudott megvédeni a magyar állam, hiszen gyakorlatilag csak  mélységi földkerítéssel, sok esetben 10-20 kilométerre bent, Magyarország területén tudták megállítani ezeket az ismeretlen, nagyrészt férfiakból álló dél-ázsiai, közel-keleti, afrikai csoportokat. Ezzel a kerítéssel azonban rögtön az államhatár vonalánál megállíthatók lesznek ezek a migránsok – mondta Toroczkai László.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »