Épül a Vajdasági Birkózóakadémia, már a belső munkálatok folynak

Épül a Vajdasági Birkózóakadémia, már a belső munkálatok folynak

Zökkenőmentesen halad a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémia építése, már a belső munkálatok folynak. Az akadémiát ma délelőtt mások mellett a Szerbiai Olimpiai Bizottság elnöke, Božidar Maljković, valamint Nenad Lalović a Birkózó Világszövetség elnöke és Pásztor István a Tartományi Képviselőház elnöke is megtekintette. Az akadémia a magyar kormány 2,9 millió eurós támogatásából valósul meg.

Jelen volt Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester is, aki elmondta, hogy a településnek több szempontból is fontos lesz az akadémia.

– Egyrészről oktatási szempontból, hiszen egy plusz hátteret tudunk kapni arra, hogy megerősítsük a középiskolai oktatást a község területén, idegenforgalmi szempontjából is fontos, hiszen bele tudjuk tenni a sportturizmust a községnek a kínálatába, harmadrészt a professzionális sport szempontjából, hiszen itt ezen az akadémián professzionális sportolók fognak nevelkedni és edzeni nap, mit nap. Emellett az akadémiának köszönhetően felkerül Magyarkanizsa hivatalosan is a szerbiai sport térképére.

Hírdetés

Az épülőfélben lévő akadémiát a Szerbiai Olimpiai Bizottság több tagja is megtekintette, köztük Božidar Maljković, a bizottság elnöke, aki szerint majd a bizottság kihelyezett üléseit is megtarthatják itt, emellett pedig a modern felszereltség miatt külföldi sportolók befogadására is alkalmas lesz. Az építkezést Pásztor István is megtekintette, aki szerint az intézmény nagyban hozzájárul majd a vajdasági fiatal tehetségek felfedezéséhez.

– Itt az életre kell felkészíteni a birkózó gyereket. Nem biztos, hogy mindenkiből nagy bajnok fog lenni, viszont az fontos, hogy mindenki életképes legyen, életrevaló legyen, mindenkinek kenyér legyen a kezébe és ezért ez nem csak egy birkózóakadémia, hanem ez egy életre felkészítő intézményi keret is lesz.

Pásztor hozzátette, hogy edző- és bíróképzést is szeretnének majd az akadémián belül működtetni.

Vajdaság Ma

The post Épül a Vajdasági Birkózóakadémia, már a belső munkálatok folynak appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »