Épp ott pusztított a tűz, ahová a kormány építkezne

Épp ott pusztított a tűz, ahová a kormány építkezne

fotó: Fibec Zoltán/Facebook

Továbbra sem tudni, hol épül fel Budapest új szuperkórháza. Az egészségügyi államtitkárság pont arra a területre építené, ahol ma ismeretlen okokból lángok csaptak fel.

Hírdetés

Mint reggel megírtuk, a Testnevelési Egyetem Alkotás utcai atlétikai csarnoka hajnalban kigyulladt, teljes terjedelmében égett. A tűz átterjedt a szomszédos épületre is, melynek csak a homlokzata lángolt, a háromezer négyzetméteres csarnok teteje viszont beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.
 
Érdekesség, hogy a kormánypárti Magyar Idők épp szűk egy hónappal ezelőtt, szeptember 23-án szellőztette meg, hogy az egészségügyi államtitkárság ezen a területen szeretné felépíteni az egészségügyi kapacitásgondokkal küzdő Buda új „szuperkórházát”. Az intézményt egész pontosan a 2002 óta félkészen álló, Sportkórházhoz tartozó épülenek és a Testnevelési Egyetem kiürülő Alkotás úti telkeinek és épületeinek helyére képzelték el.
 
Az ötlet támogatói azzal érveltek, hogy a hely közlekedési adottságai kitűnőek, a szomszédost Testnevelési Egyetemnek pedig úgyis el kell költöznie, mert szétszórtan, rossz állapotú épületekben működik.
 
A HírTV épp a napokban számolt be arról, hogy továbbra sem tudni, hol és mennyiért épülhet a főváros szuperkórháza. A főpolgármester ragaszkodik a budai oldalhoz, ötletét a nemzetgazdasági miniszter és több polgármester is támogatja.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »