Építők Napja 2022

Hagyományosan minden év június első vasárnapja az Építők Napja. 2022-ben a pünkösdi ünnepek miatt egy héttel később, a június 10-i központi ünnepségen kerül sor a szakmai sikerek elismerésére, kitüntetések átadására, az ágazatban dolgozó 375 ezer foglalkoztatott köszöntésére. A köztestületi kamarák, a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek és tudományos egyesületek a Kormányzat építésért felelős képviselőivel közösen köszöntik az építésgazdasági értéklánc minden résztvevőjét – jelentette az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége a Gondolának..

Csak az építőipar 375 ezer főt foglalkoztat, az építőanyagiparral, az oktatás- és tudományos élet képviselőivel kiegészítve fél millió kolléga munkáját szeretnénk megköszönni. A teljes értéklánc az ország termelési értékének 12%-át adja, ami mindenképp kiemeli, és húzó ágazattá teszi az építésgazdaságot.

Köszönet a közös teljesítményért, azért, hogy a Covid-járvány közepette, az orosz-ukrán háború árnyékában is az ágazat folyamatosan dolgozik.

Hírdetés

Soha nem látott áremelkedések, energiahiány és beszerzési nehézségek ellenére az ágazat 2022. évben is teljesít, várhatóan 5.500 milliárd forint nagyságrendben.

Az ágazat új kihívások előtt áll. Szintet kell lépni! Meg kell felelni a tudásigényes elvárásoknak! Olyan fenntartható építésgazdaságra van szükség a jövőben, ahol csökken a fajlagos energiafelhasználás, az épített környezet széndioxid-kibocsátása visszafogott, az építési hulladékokat újrahasznosítjuk, innovatív építőanyagokat használunk, és előrukkolunk a moduláris építészettel a környezetet kímélve.

Mindezekhez kívánunk kitartást a szakmától, és tudatos megrendelők sokaságát, akik mindezt igénylik és kérik az ágazattól! – zárul a Gondolához eljuttatott ÉVOSZ-közlemény.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »