EP-választás: Kiska csatlakozott 21 államfő felhívásához

EP-választás: Kiska csatlakozott 21 államfő felhívásához

Andrej Kiska államfő csatlakozott 21 uniós köztársasági elnök felhívásához az európai parlamenti választással kapcsolatban. „Európának szüksége van rá, hogy a nemzetek hallassák a hangjukat. Ezért felszólítjuk önöket, hogy éljenek szavazati jogukkal. Közös európai jövőnkről van szó” – közölte Kiska a közösségi hálón.

Az államfő emlékeztetett: talán még soha nem kellett szembenéznie ekkora kihívásokkal az uniónak. Ezek közé sorolta, hogy a lakosok egy része szeretne leállítani néhány további integrációs lépést, itt említve a brexitet is, a másik oldalon pedig vannak, akik még szorosabb integrációt szeretnének.

Hírdetés

„A választók és a kormányok, de a köztársasági elnökök véleménye sem egyezik ezekben a kérdésekben, de abban egyetértünk, hogy az integráció és az egységes Európa létkérdés, unióként akarjuk tovább írni Európa jövőjét” – tette hozzá az államfő.

Nézete szerint Európának szüksége van rá, hogy nemzetei hallassák a hangjukat. „Ezért felszólítjuk önöket, hogy éljenek szavazati jogukkal. Közös európai jövőnkről van szó” – zárta Kiska.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »