EP: Ursula von der Leyen kizárta az együttműködést Putyin „barátaival”

EP: Ursula von der Leyen kizárta az együttműködést Putyin „barátaival”

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke szerdán kizárta az együttműködést Vlagyimir Putyin orosz elnök „barátaival” a júniusi európai parlamenti választások után létrejövő új Európai Parlamentben.

„Azok, akik megvédik az értékeinket Putyin barátaival szemben, azokkal akarok együtt dolgozni” – mondta von der Leyen egy brüsszeli sajtótájékoztatón arra az újságírói kérdésre válaszolt, hogy együttműködne-e a jobboldali euroszkeptikus Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciójával.

Hírdetés

  „Fontos, hogy olyan Európa-párti, szövetségpárti, ukránbarát frakciókkal dolgozzak együtt, amelyek egyértelműen támogatják demokratikus értékeinket” – válaszolta. „Putyin barátai: lehetetlen” – tette hozzá.

Ursula von der Leyen február 19-én a Kereszténydemokrata Unió (CDU) berlini ülésén jelentette be, hogy ismét indulni kíván. A CDU az Európai Néppárt tagja, amely a felmérések szerint a legesélyesebb arra, hogy a közelgő EP-választásokon a legtöbb szavazatot szerezze meg, és megkapja a jogot az Európai Bizottság vezetői posztjának betöltésére.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »