Enyhén kínos: bukaresti sugárútra történt Black Hawk-kényszerleszállás miatt fújták le a román légierő ünnepét

Enyhén kínos: bukaresti sugárútra történt Black Hawk-kényszerleszállás miatt fújták le a román légierő ünnepét

Egy amerikai Black Hawk katonai helikopter a főváros egyik sugárútján volt kénytelen kényszerleszállást végrehajtani csütörtökön, írja a Főtér.ro.

A beszámolók szerint a légi jármű több másik helikopterrel együtt éppen alakzatban repült a város fölött, ugyanis a román légierő ünnepén, július 20-án megtartandó légi bemutatóra készülve gyakorlórepülést hajtottak végre.

A helikopter pilótája azonban egyszer csak azt jelentette, hogy a jármű meghibásodott, ezért le kell szállnia. Ezt meg is tette, a Charles de Gaulle téren sikerült letennie a gépet.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fportalul.realitatea.net%2Fvideos%2F184889896944962%2F&show_text=0&width=560

A landolás nem volt zökkenőmentes: közben a helikopter kidöntött két villanyoszlopot.

Hírdetés

A kényszerleszállást minden utas épségben megúszta, és az éppen arra haladó autósoknak és járókelőknek sem esett bajuk.

Az egyik kiütött oszlop ugyanakkor egy furgonra dőlt, az autó karosszériája behorpadt, egyik ablaka pedig betört. Megrongálódott egy személyautó is.

Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy pontosan mi történt a helikopterrel. Meg nem erősített információk szerint az incidens miatt lefújták a 20-ára tervezett légi bemutatót.

A szerencsésen végződött incidens kapcsán a romániai eseményeket gyakran vicces Facebook-bejegyzésekben élcelődő svéd nagykövetség ismét csak nem tudta visszafogni magát. Bejegyzésében azt a kérdést tette fel, hogy vajon kinek van elsőbbsége abban a körforgalomban, ahol a kényszerleszállás történt: a helikoptereknek vagy a személygépkocsiknak?

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSverigesAmbassadiBukarest%2Fposts%2F3823178001120180&show_text=true&width=480


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »