Ennyit tudnak eddig a Notre Dame-tűzről, közzétették az elpusztult műkincsek listáját

Ennyit tudnak eddig a Notre Dame-tűzről, közzétették az elpusztult műkincsek listáját

Hosszú vizsgálatot ígért a főügyész, a tanúk kihallgatását már elkezdték. Nem szándékosan előidézett tűzesetként vizsgálják a nyomozók a Notre Dame tegnap esti katasztrófáját. A Le Monde tudósítása szerint Rémy Heitz, Párizs főügyésze arról beszélt: már megkezdték a tanúk meghallgatását.

A tűzoltók hétfőn 18:20-kor kaptak egy riasztást, de ekkor még nem volt semmi komoly baj. Ez után 18:43-kor érkezett egy második riasztás, akkor kezdett el égni a tetőszerkezet, amely végül teljesen megsemmisült a 850 éves épület huszártornyával együtt.

A vizsgálat hosszú és komplex lesz – mondta a főügyész, aki egy 50 főből álló szakértői csoportot bízott meg a történtek elemzésével.

Hírdetés

A Notre Dame épületén a közelmúltban kezdtek átfogó felújítást végezni, ennek keretében körbeállványozták a tetőt.

Az állványzatot készítő cég képviselője, Julien Le Bras újságíróknak azt mondta, egyetlen munkása sem dolgozott már a Notre Dame-on, amikor a tűz kiütött. „A legmélyebb sajnálattal nyilatkozom. A rendőrségi vizsgálat már tart, a munkásaink pedig kivétel nélkül minden kérdésükre válaszolni fognak, hogy fényt derítsenek e dráma okaira” – jelentette ki, hozzátéve: valamennyi biztonsági és tűzvédelmi előírást betartották.

 

Forrás: HVG


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »