Ennyit ér a magyar hazafiak élete Steiner Gábor bírónak: felfüggesztettre ítélte Biszkut a Fővárosi Törvényszék

Ennyit ér a magyar hazafiak élete Steiner Gábor bírónak: felfüggesztettre ítélte Biszkut a Fővárosi Törvényszék

Két év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Biszku Béla volt pártállami vezetőt háborús bűntettek miatt (!) első fokon csütörtökön a Fővárosi Törvényszék.

A vád szerint Biszku Béla a forradalom leverése után részt vett annak a karhatalomnak a megszervezésében és irányításában, amely Kádár János kormányának védelmében halálos áldozatokat követelő sortüzeket adott le fegyvertelenül demonstráló polgárokra. Biszku a büntetőperben részletes vallomást nem tett, de bűnösségét tagadta. A tárgyalásokra tolószékben érkezett, idős nőrokonai támogatták.

Hírdetés

Az előző eljárásban, 2014 májusában első fokon a törvényszék öt és fél év szabadságvesztésre ítélte Biszku Bélát felbujtóként, több emberen elkövetett emberöléssel és bűnpártolással megvalósított háborús bűntett és más bűncselekmények miatt. A büntetőper fellebbezések folytán másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblára került, amely idén júniusban megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és az eljárás megismétlését rendelte el.

A soron kívül lefolytatott új elsőfokú eljárásban decemberben a perbeszédek során az ügyész életfogytiglani szabadságvesztést kért, a védelem részben az eljárás megszüntetését elévülés miatt, részben pedig felmentést. Az ügyész perbeszédében a karhatalmat mint illegális félkatonai szervezetet "a náci Németországban létrehozott SS-szel" állította párhuzamba, bűnszervezetnek minősítette, és kiemelte azt is: Biszku Béla soha nem bánta meg tetteit, máig büszke rájuk. Az ügyvéd ugyanakkor perbeszédében azt hangsúlyozta: hiába "üldözi az állam" Biszku Bélát, az ő személyén keresztül nem tud erkölcsi ítéletet mondani az önkényuralmi rendszer felett, "csupán revansot tudnak venni annak módszereit alkalmazva" – adja hírül az MTI.

A Biszkut gyakorlatilag felmentő bíró neve Steiner Gábor, a címét és telefonszámát egyelőre nem tudjuk, de várjuk az olvasói információkat.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »