Ennyi volt

Most, hogy a választások kapcsán Mesterházy arca ismét durván belenyomódott a padlóba, a Párt őskövületei elérkezetnek látták az időt a visszatérésre. Ahogy telnek a napok, ahogy eszkalálódik a helyzet, úgy másznak elő az elfeledett elvtársak a Jókai utcai lomtárból. A hétvégén volt eddig a csúcspont. Előjött Kovács Laci bácsi és bejelentkezett Hiller haver is, hogy akkor majd ők innentől megmutatják, hogy merre is van a hamisítatlan baloldali errearra.

„Nem kor kérdése a felkészültség, a hitelesség, a közérthető fogalmazás. Ez egy 20 évesnek ugyanúgy lehet jellemzője, mint egy 70 évesnek. Csak a teljesítményt mérném. (…) Igen, visszatérnék a párt vezetésébe. Igen, mert hiszek ebben az értékrendben. (…) Nem hiszem, hogy nekem a párt elnökségért kéne indulni, de ha úgy érezném, hogy jelentős támogatottság volna emögött és úgy érezném, hogy az adott helyzetben ez a legjobb megoldás, akkor korom ellenére elvállalnám. (…) Azt mondom, hogy tudnám jól csinálni.” – fejtegette Kovács elvtárs a terveit a HírTv nézőinek. Aztán a műsorban megszólat Hiller István is, aki szintén bejelentette, hogy újra szerepet vállalna az MSZP vezetésében.

Mit mondhatnák?

Ennél szebben már nem is alakulhatna a nagy baloldali tragikomédia.

Mesterházy a korszakváltás és az „ÚJ MSZP” jegyében párton belül újra megküzdhet a vén komcsikkal. Aztán ha esetleg megint nyer, akkor ismét megkapja magának Gyurcsányt és Bajnait. És kezdődik elölről a körforgás. Ha pedig netán visszatérne a Kovács-Hiller-féle vonal, igazából akkor se lenne nagyon más a folytatás, pusztán csak annyival, hogy a hibbantnak meg a libásnak a régi tanítómesterekkel kéne felvenni versenyt.

Hírdetés

De legyen bárhogy is, két dolog biztos.

Az egyik, hogy a következő hónapokban is szórakoztató lesz a műsor, a másik pedig, hogy az emeszpének nincs jövője. Jól látszik, hogy az elvtársaknál bezárult a kör. Nincsenek új arcok, nincsenek hiteles emberek, akik tényleg megújíthatnák a pártot. A fiatalnak mondott Mesterházy-féle generáció ugyanolyan hiteltelen, mint az idősebb elvtársak. És nincs második vonal. Nincsenek olyan fiatalok, akik most még nem ismertek, de egyébként tehetségesek, akik a közeljövőben előreléphetnének és tényleg új alternatívát jelenthetnének.

Ennyi volt.

Товарищи конец.

 


Forrás:radicalpuzzle.blogspot.com
Tovább a cikkre »