Ennek nagy ára lesz! Mozgósítják a magyarországi cigányokat a migránsok ellen

A RomNet.hu több egymástól független forrásból úgy értesült, hogy a Fidesszel szövetséges roma szervezet; a Lungo Drom rendkívüli mozgósításba kezd napokon belül, hogy arra biztassa a cigányokat, vegyenek részt a kötelező betelepítés elleni népszavazáson, és szavazzanak nemmel.

Az online lap azt írja, hogy a „suttogó propagandát” elkezdték, a helyi lungodromos vezetőkön, cigány önkormányzati politikusokon keresztül. A lap tudomása szerint a kampányhajrában színre lép majd a nyilvánosság elől bujkáló Farkas Flórián is, és a népszavazáson való részvételre biztatja majd a romákat, és emellett romaügyi miniszterelnöki biztosként is megkeresi a nemzetiségi önkormányzatokat.

Több megyei lungo dromos elnök a RomNet-nek azt mondta, Farkas Flórián azt bizonygatta a kormány tagjainak, a Fidesz vezetőinek, hogy több százezer cigányt képes mozgósítani a népszavazásra, és az llítólagos nagy számú cigány szavazatért cserébe állítólag azt reméli,

az ellene folyó különböző nyomozások „kedvező fordulatot vehetnek.

– írja a főszerkesztő; Hidvégi-B. Attila által jegyzett cikk, amely szerint a kormány mellett kiállva szintén a nem szavazatra buzdítanák a romákat azok a cigány politikusok is, akik ellen az adóhatóság vagy a rendőrség  büntetőeljárást folytat, azt remélve, ügyük kedvezőbb elbírálás alá eshet, és megmenthetik őket a bírósági eljárástól, vagy a jogerős büntetéstől.

A lap szerint a meggyőzés kommunikációs panelmondatai egyrészt kormányzati kommunikációból eredő „félelemkeltésen” alapulhatnak (a migránsok elveszik a romák elől a lehetőségeket) másrészt a Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere által bejelentett 91 milliárd forintos társadalmi felzárkózást segítő uniós forrásból való részvétel, a komplex telepprogram folytatása. A kormany.hu szerint a telepprogram lényege egyébként nem a lakásépítés vagy felújítás lesz, hanem a közösségfejlesztés, bármit is jelentsen ez.

Összeurópai romaszervezet alakul a migránsok ellen

Lakatos Attila: “ha bejönnek a bevándorlók, akkor félteni fogjuk a lányainkat, a feleségeinket és a családunkat, mert senki nem lesz biztonságban” – írja a Magyar Idők.

Nem tudni azt, hogy a Híd a munka világa programban nagyfokú tapasztalatokat és – ki tudja még mit – szerzett Farkas Flórián milyen szerepet tölt majd be a több milliárd forintos közösségfejlesztésben (Ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök biztosa közel egy éve kitér a nyilvánosság és a sajtó elől). 

A konkrét eseményektől függetlenül: teljesen rendben van, hogy minden szavazóképes roma származású magyar állampolgár él a törvény adta jogaival mi több ez kívánatos is. Mindannyian honfitársak vagyunk, a többségi társadalom egyenjogú, szerves részesei. Mindenki maga döntheti el, hogy elmegy igennel/nemmel/érvénytelenül szavazni, tudatosan otthon marad vagy öntudatlanul magasról tesz az egészre. Mindenkit érinthet a kampány, mindenkit lehet mozgósítani. Ez illetve ilyen is a demokrácia.

Egy azonban biztos: a magyarországi tapasztalok szerint, ha egy többségében hátrányos helyzetű társadalmi réteget; nevezetesen egy etnikai kisebbséget a többségi társadalom pártjai kizárólag a saját politikai céljuk miatt mozgósítanak annak általában mindig megvan az ára.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »