Ennek még a Fidesz szavazók sem örülnek

Ennek még a Fidesz szavazók sem örülnek

Az Iránytű Intézet legfrissebb elemzéséből többek között kiderül, hogy a szavazók – köztük a kormánypártiak – döntő többsége támogatja a Jobbik azon javaslatát, miszerint a jelenlegi rendkívüli helyzetben meg kellene engedni a munkájukat vesztett 60 éves, vagy idősebb munkavállalóknak, hogy nyugdíjba mehessenek.

A kezdeményezést a lakosság többsége (73%) támogatná, csupán 21% nem ért egyet vele. A kormánypárti szavazók 73%-a, a jobbikosok 82%-a, a DK szavazóinak 80%-a és a momentumos szavazók. 75%-a ért egyet a kezdeményezéssel. Csak az LMP, MKKP szavazóinál tapasztalható magasabb elutasítottság (50%) – olvasható az elemzésben.

Az intézet felmérése szerint viszont a kórházi ágyak több mint felének kiürítése felháborodást váltott ki, a megkérdezettek többsége eltúlzott vagy inkább rossz döntésnek ítéli az intézkedést.

iránytű

Hírdetés

A szavazók hasonlóan ítélik meg azt is, hogy Mészáros Lőrinc még a válságos időszakban is sorra nyeri – több tízmilliárdos összegben – az állami megbízásokat. Érdekesség, hogy még a kormánypárti szavazók több mint fele sem ért ezzel egyet.

iránytű

Az Iránytű Intézet felmérte a pártreferenciákat is. Eszerint a teljes népesség tekintetében a kormánypártok 29 százalékos támogatottságot élveznek, második helyen a Jobbik és a DK áll 7-7 százalékkal, majd a Momentum hat, az MSZP-P pedig százalékon áll. Felmérésük szerint 42 százalék a bizonytalanok, válaszmegtagadók s azok aránya, akik nem szavaznának együttesen.

irántyű
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »