Engedéllyel tartott fegyverrel puffantott le egy tömeggyilkosságra készülő zsírfekát egy nyugat-virginiai nő

Engedéllyel tartott fegyverrel puffantott le egy tömeggyilkosságra készülő zsírfekát egy nyugat-virginiai nő

Félautomata fegyverrel támadt egy 37 éves férfi egy 30-40 fős társaságra a nyugat-virginiai Charlestonban, az Egyesült Államokban. Az egyik bulizó, egy nő, az engedéllyel tartott fegyverével agyonlőtte, megmentve a barátai életét – szemlézi a BBC hírét az Origó.

A 37 éves Dennis Butlerre korábban rászóltak, hogy hagyja abba a száguldozást a lakópark környékén, mert gyerekek is játszanak arrafelé, írja a BBC. Később visszatért, és egy félautomata fegyverrel célba vette a csoportot, majd tüzet nyitott a születésnapi parti résztvevőire. Az egyik bulizó nő ezt észrevette, elővette az engedéllyel tartott fegyverét, és leterítette az ámokfutót, aki belehalt a sérüléseibe.

A támadó természetesen büntetett előéletű volt, így legálisan nem kaphatott volna fegyvert. A rendőrség szerint a nő megmentette a társai életét. Nem árulták el a nevét, azt viszont igen, hogy nincs rendvédelmi múltja, tehát pl. nem rendőr, vagy volt rendőr.

Hírdetés

"Törvényesen viselte a fegyverét, és ahelyett, hogy elfutott volna a fenyegetés elől, szembenézett a veszéllyel és több életet is megmentett" – mondta a rendőrségi szóvivő. A nő a lövöldözés után a helyszínen maradt, és együttműködik a nyomozókkal. A rendőrség szerint nem emelnek vádat ellene, jogos önvédelemből lőtt.

Az eset a hét eleji texasi iskolai lövöldözés után történt. Egy tizenéves fegyveres 21 embert – köztük 19 gyereket – ölt meg egy texasi általános iskolában egy legálisan vásárolt félautomata puskával. A támadás, amely az elmúlt évtized legsúlyosabb iskolai lövöldözése volt Amerikában, újból kirobbantotta a fegyverviselésről szóló vitát, amelyet az Egyesült Államok alkotmánya biztosít az amerikai állampolgároknak. Ennél az esetnél viszont életet mentett a nő alkotmányos joga, hogy fegyvert tarthat magánál.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »