“Én voltam! Felakasztottam egy zsidót!”

“Én voltam! Felakasztottam egy zsidót!”

Egy lengyel nacionalista aktivista, aki közleménye szerint “meg akarja szabadítani hazáját az amerikai zsidó megszállástól”, csinos bitófát ácsolt Lódz városának rendőrkapitánysága előtt, azon a helyen, ahol a német uralom éveiben a gettó állt.

(Szombat)

Hírdetés

A Slawomir Dul nevű fiatalember, a rendőrség teljes passzivitása mellett, felakasztott a bitófára egy bábut – írja a Times Of Israel -, melynek fejére Jakub Berman képét ragasztotta. A zsidó származású Berman a lengyel kommunista párt politikai bizottságának tagja, belbiztonsági államminiszer volt 1956-ig. A lengyel köztudatban ő a lengyelellenes zsidó kommunista archetípusa.

A rendőrség csupán dokumentálta az eseményt, majd amikor a performanszon néhány felháborodott járókelő felháborodott és nekiláttot a játék-bitófa eltávolításának, akkor szólították fel Dult a távolzásra. Dul engedelmeskedett a felszólításnak.

Nem ez az első, zsidókat ingerlő incidens az elmúlt napokban Lengyelországban. Alig egy héttel korábban egy antiszemita népszokás újraélesztése okozott nemzetközi zsidó-liberális felháborodást: Feléledt a régi népszokás: Lengyelországban újra zsidó bábut égettek Húsvét alkalmából


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »