Én a vandálokkal vagyok!

Én a vandálokkal vagyok!

Még szinte el sem kezdődött az internetadó elleni tiltakozás, de az úgynevezett „demokratikus ellenzék” már most igyekszik lenyúlni. Ebben a közmédia is besegít, Németh Gábor, az MSZP-s Egyenlítő blog volt szerkesztője másnap reggel meg is jelent a királyi adón, és azt állította, a blog szervezi az internetadó-ellenes tüntetést.

És ott van még Gulyás Balázs, a tegnapi tüntetés egyik szervezője – aki egyébként igen homályos körülménye között lett szervező – akiről mára köztudott, hogy MSZP-tag, és aki a tüntetés óta nem győz elhatárolódni a résztvevőktől, legalábbis a tömeg azon részéről, aki nem azt csinálta, amit ő mondott.

Reality check, kedves Balázs: a tüntetők nagy része nem azért volt ott, mert te szervezted, hanem annak ellenére. Ha valamelyik levitézlett „baloldali” párt nevében jelented be a rendezvényt, te is tudod, hogy tizedannyi ember sem lett volna rá kíváncsi. Nyilván ezért is jelentetted „magánemberként”. De hiába próbálja a pártod lenyúlni a tiltakozást, az úja adónem miatti tömeges felháborodást párszáz szavazatra váltani, a tömeg nem azért volt ott, hogy egy szoci káder párton belüli pozícióját erősítse. Hanem, mert nem akarnak 150 forintot fizetni minden letöltött gigabájtért, illetve végignézni, hogy a kormány egy újabb iparágat játsszon át a maffia kezére.

Hírdetés

Az az igazság, hogy a Fidesz székház ablakát monitorokkal bedobáló dühös fiatalok sokkal inkább képviselték a tömeget, mint az MSZP-s szervező, Gulyás Balázs. Aki annak az MSZP-nek a tagja, akik 2008-ban ugyanezt az adót készültek bevezetni. A tüntetés vége óta ő, és az ellenzéki pártok nem győznek elhatárolódni a „vandáloktól”, „szélsőségesektől”, meg „provokátoroktól”, Pedig elhatárolódásra is sokkal inkább lenne oka a résztvevőknek Gulyástól és párttársaitól. A „huligánok” betörtek pár ablakot, az MSZP egy egész országot tett tönkre, hazugsággal nyert választásokat és többmilliárd adóforintot nyúlt le. Döntsék el a kedves olvasók, melyik a súlyosabb, és hogy kinek kéne kitől elhatárolódnia.

Az ellenzéknek láthatóan kényelmetlen ez az egész ügy. Szigetvári Viktor, az Együtt-2014 (vagy hogy hívják most éppen őket) vezére egyenesen a parlament nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezte néhány betört ablak miatt. Nyilvánvaló, hogy az MSZP és utánfutói mitől félnek: nem néhány dobálózótól, hanem attól, hogy valakik a saját feltételeik szerint is lehetnek ellenzékiek. Ennek a megakadályozása az, ami már évek óta lekötik ezeknek a pártoknak szinte minden energiáját: ők azok, akik elsőként próbálnak kooptálni minden kormányellenes tiltakozást, átlátszó ígéretekkel becsatornázni minden elégedetlenséget, pár szavazatért feláldozni és hiteltelenné tenni bármilyen ígéretes megmozdulást.

Mi kint voltunk vasárnap, mert nem értünk egyet az internetadó szervezetével. De se Gulyás Balázs, sem az Egyenlítő, sem az MSZP nem képvisel minket. És kint leszünk a keddi, Kossuth téri tüntetésen is, tökmindegy, ki jelenti be. De azt hiába várja akár Gulyás Balázs, akár az Egyenlítősök, hogy majd engedelmeskedjünk az utasításaiknak. Mert akármit is hazudnak, a tömeget nem ők hozták, hanem maga az internetadó.

Nem az internetadóra!
Nem az internetadóra! – október 28., kedd 18 óra, József nádor tér


Forrás:korutonkivul.blog.hu
Tovább a cikkre »