Én, a kém

Én, a kém

Ha Kovács Béláról kiderül, hogy az FSZB beépített embere, akkor valószínűleg a világ egyik legpocsékabb ügynöke volt, és nem túl nagy kár érte. Egy igazi 007-es ugyanis nem szokta kiírni a homlokára Caps Lockkal: „ÜGYNÖK VAGYOK!”.

A Magyar Nemzet Online csütörtök reggel robbantotta a bombát: orosz ügynök lehet a Jobbikban: Kovács Béla EP-képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést, a gyanú szerint az Európai Unió intézményei ellen kémkedett.

Hírdetés

Hogy Kovács Béla ügynök-e, azt nem tudjuk, a cikkben leírtak ugyanis, miszerint „rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel az orosz fővárosba látogat” legfeljebb csak azoknak lehet meglepő, akik nem tudták azt (amit a cikk ismeretlen szerzője is szemérmesen elhallgat), hogy a jobbikos EP-képviselő az EU-orosz energetikai munkabizottság elnöke. Az igazi botrány az lenne, ha csak felvenné a fizetését, és nem találkozna orosz politikusokkal, üzletemberekkel, lobbistákkal. Így marad a nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél esete.

Mindenesetre ha Bélánkról kiderül, hogy az FSZB beépített embere, akkor valószínűleg a világ egyik legpocsékabb ügynöke volt, és nem túl nagy kár érte. Egy igazi 007-es ugyanis nem szokta kiírni a homlokára Caps Lockkal: „ÜGYNÖK VAGYOK!”. Az igazi ügynököt az különbözteti meg a külföldi országoknak elkötelezett kijáróemberektől, hogy tevékenységüket titokban, sokszor hamis személyazonosság alatt végzik, feladatkörükbe pedig az államtitkok kicsempészése éppúgy beletartozik, mint szigorúan katonai-gazdasági adatok idegen kézre juttatása, rendszerint az érintett ország érdekeinek rovására. Ha Kovács Béla valóban részt vett ilyen manőverben, akkor megérdemli a 15-20 év kalitkát Márianosztrán.

A jobbikos EP-képviselő azonban soha nem titkolta, sőt, minden alkalmat megragadott arra, hogy népszerűsítse orosz kapcsolatait. A teljesség igénye nélkül néhány beszámoló a párthoz közeli Alfahír portálon Kovácsék orosz kapcsolatairól: itt, itt, itt, itt, itt és itt. Óriási különbség van aközött, hogy valaki nyíltan felvállalja egy külföldi ország vagy hatalmi csoportosulás (jelen esetben Oroszország) érdekeinek képviseletét egy másik politikai tömbbel (Európai Unió) szemben, vagy titokban dolgozik ezeken.


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »