Emmi: előállhat olyan helyzet, hogy iskolaszünet jön

Emmi: előállhat olyan helyzet, hogy iskolaszünet jön

Akkor, ha nem jelenik meg tanuló az iskolában. De digitális oktatás akkor sem lesz.

Elterjedt a világhálón, hogy a járvány miatti félelem újra rendkívüli szünethez, iskolazárhoz vezethet, ami szombatonkénti pótlással vagy meghosszabbított tanévvel járhat, ezért a HVG megkereste ez ügyben az Emberi Erőforrások Minisztériumát: mi a helyzet?

Az oktatásért is felelős tárca válasza szerint az Oktatási Hivatal elrendelhet rendkívüli szünetet egy iskolában, ha nincs elegendő tanuló az iskolában.

A minisztérium figyelmeztet, a hétfői naptól az általános iskolák alsó tagozatai számára meg kell szervezni a tantermi oktatást, mégpedig létszámtól függetlenül, és

Hírdetés

senkit sem érhet hátrány, ha a jelenléti oktatást igényli.

Ha viszont egy osztályban senki sem kéri a jelenléti oktatást, az érintett pedagógust az intézményvezető máshová oszthatja át, az otthon maradó diákok a KRÉTA rendszeren keresztül pedig megkapják a feladatokat.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár múlt héten ezzel kapcsolatban arra figyelmeztetett, hogy mostantól már nem lesz digitális oktatás, a távol maradók „hiányzási keretéből” fogynak a mostani otthon töltött órák, 250 órányi hiányzás után pedig osztályozóvizsga várhat a tanulókra – tantestületi döntésre.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »