Emiatt fájhat Orbán feje

Emiatt fájhat Orbán feje

„Népszavazási járvány” van kialakulóban Európában – írja az egyik brit napilap. A külföldi sajtó nem kételkedik abban, hogy mi lesz a népszavazás eredménye, egy német hírportál szerint a magyar miniszterelnöknek legfeljebb a részvétel miatt kell aggódnia.

Manőver

Hírdetés

A magyar miniszterelnök „ügyes manővert” hajt végre, amellyel eltereli a figyelmet a belpolitikai gondokról és jelentős nyomás alá helyezi az Európai Uniót – állapítja meg a Spiegel Online. A liberális német hírportál szerint a kvóta-népszavazás valószínűleg sikeres lesz Orbán számára: a felmérések szerint a választók nagy többsége ugyanis támogatja a kormány menekültpolitikáját, és csak a részvételi arány miatt kell aggódnia.

Előre megírt népakarat

A „népakarat eredménye a jelek szerint, előre meg van írva” – állapítja meg egy olasz gazdasági napilap, amely szerint, a kvóta-népszavazásra bocsátott kérdés „megtévesztő”, a szavazót ugyanis „olyan helyzetbe hozza, hogy válasza csakis egyfajta lehet”. A szerző hozzátette: „Budapest civilizációs összecsapássá tette a kérdést”, azt hangoztatva, hogy „az Uniónak nincsen joga újrarajzolni Európa kulturális és vallási identitását”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »