Emelkedőben a járványgörbe (Koronavírus ) /Frissítés: Háromszéki adatok/

Emelkedőben a járványgörbe (Koronavírus ) /Frissítés: Háromszéki adatok/

Az előző napinál közel ezerrel több új fertőzöttről, 4893 koronavírusos megbetegedésről tájékoztatott tegnap a kommunikációs törzs, mely szerint ezek kiszűrésére 64 ezer tesztet végeztek egy nap alatt országszerte. Kovászna megye 23 új esettel szerepel a napi összesítőben. Enyhén ugyan, de nőtt az intenzív terápiás osztályokon kezelt koronavírus-fertőzöttek száma is.

A hatósági tájékoztató szerint országszerte 2259 személyt kezelnek kórházakban COVID-19-cel (ez 334-gyel kevesebb, mint kedden), az érintettek közül 409 beteg (19-cel több, mint előző nap) szorul intenzív terápiás ellátásra. Utóbbiak közül 34 páciensnek van oltási igazolványa. Kórházi kezelésre szorul továbbá 88 kiskorú is (kilenccel több, mint előző nap), hatot közülük intenzív osztályon látnak el. A legutóbbi jelentés óta 30 koronavírussal is diagnosztizált beteg halálát jegyezték, 24-en oltatlanok voltak. A hat beoltott elhunyt áldozat 60 és 69 év közötti, illetve 80 éven felüli volt.

Hírdetés

A legtöbb új megbetegedést Bukarestben (865), valamint Kolozs, Temes és Suceava megyében igazolták.

A Kovászna megyei helyzetről a kormánybiztosi hivatal ismertette, a 23 új esettel 13 382-re emelkedett a hivatalosan jegyzett megbetegedések száma megyénkben, térségünk fertőzöttségi mutatója 0,44 ezrelék. Megyeszerte 100 aktív esetről tudnak. A legutóbbi jelentés óta egy elhalálozást is jegyeztek, ezzel együtt már 581 áldozata van a járványnak megyénkben. A hatóságok 364 karanténban lévő személyt tartanak nyilván, további 70-en lakhelyi elkülönítésben tartózkodnak.

Háromszéken nincs olyan település, ahol a fertőzöttségi mutató meghaladja a 3 ezreléket. 25 közigazgatási egységben ez az érték 3 ezreléknél alacsonyabb, 20 közigazgatási egységben pedig egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem jegyeztek.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »