Emelkednek a költségek (A megyei tanács rendkívüli ülése)

Emelkednek a költségek (A  megyei  tanács  rendkívüli  ülése)

Kovászna Megye Tanácsa tegnapi, online tartott rendkívüli ülésén áremelkedések miatt hozott néhány kötelező intéz­kedést.

A megyeháza korábban már odaítélte a tulajdonában levő Út és Hídépítő Rt.-nek a megyei utak téli karbantartását, melyre szerződést kötött, ám a kormány október végi sürgősségi rendeletével megemelte a minimálbért, ami magával vonta a téli karbantartás árának növekedését. Ezt a testület elfogadta.

Hírdetés

A sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola regionális operatív programon keresztüli bővítési és korszerűsítési munkálataihoz költségvetési kiigazítást és a műszaki-gazdasági mutatók módosítását kérte a fejlesztési minisztérium. Ez is megtörtént. Továbbá döntöttek a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház uniós alpokból való korszerűsítése során a sürgősségi osztály bővítési és felszerelési munkálatai értékének hasonló mértékű napirendre hozásáról is.

A megyei közgyűlés jóváhagyta még a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola részvételét a Brassó, Hargita, Kovászna és Maros megyét érintő képzési és szakosodási programban, amelyet gazdasági szereplők számára hirdetnek meg a Központi Fejlesztési Régió­ban. (sz.)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »