Emberkísérleteket hajt végre az Iszlám Állam

Emberkísérleteket hajt végre az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam foglyokon és civileken teszteli vegyi fegyvereit. Az iraki csapatok a dzsihadisták főhadiszállásául szolgáló moszuli egyetemen olyan kísérletekről szóló dokumentumokat találtak, melyekben a szulfátfélék halálos dózisáról is szerepeltek adatok.

A dzsihadisták korábban is előszeretettel mérgezték meg a foglyok ételét és italát különféle rovarirtó vegyületekkel. De a moszuli egyetemen talált dokumentumokat olvasván a a biztonsági erők attól tartanak, hogy a terroristák könnyen feloldható anyagokkal próbálják megmérgezni a nyugati ételkészleteket – írja az Express.

Az egyetemen talált dokumentumok embereken végzett kísérletek eredményeit tartalmazzák. Az Iszlám Állam katonái tallium-szulfátot adtak egy rabnak – egy színtelen, íztelen sófélét -, ami magas lázat, rosszullétet, agyi ödémát okozott a “betegnél”. Az illető 10 napon belül meghalt. A tallium szulfátot számos nyugati országban értékesítik, általában a patkányok ellen használják.

Hírdetés

Az Iszlám Állam három éven keresztül használta a moszuli egyetemet – a legnagyobb közel-keleti oktatási intézményt – vegyi fegyverek fejlesztésére, de az egyetem januári visszafoglalása után a dzsihadisták átmenekültek a kalifátus másik fellegvárába, Rakkába. A Times már korábban cikkezett a vegyi fegyverek fejlesztésére felvett szakértőikről, akik a világ minden tájáról érkeztek hozzájuk.

A vegyi fegyverekről szóló jelentés olyan recepteket is tartalmazott, ami egy mérgező nikotin-vegyület előállítására alkalmas.

Orientalista.hu – (Hirado.hu, Express)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »