Emberi mulasztás vezethetett a hatalmas robbanáshoz

Emberi mulasztás vezethetett a hatalmas robbanáshoz

Emberi mulasztás okozhatta a balatonfűzfői ipari telepen bekövetkezett robbanást december 30-án – ez áll az érintett cég közleményében. A város polgármestere azt mondta, a vizsgálat még tart, de az már biztos, hogy környezetkárosítás nem történt, és nem jutott olyan anyag a levegőbe, ami a lakosságra veszélyes lenne.

Négyes kiemelt fokozatban, öt településről érkeztek a tűzoltók december 30-án este Balatonfűzfő külterületére. Egy vízkezeléssel foglalkozó cég telephelyén történt egymás után két robbanás.

„A labor a helyszínen, illetve a környező településeken méréseket végzett. A levegőben nem mértek veszélyes koncentrációt, veszélyes anyagot, így lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor” – tájékoztatta a Hír TV-t Kovács Péter alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő.

Hírdetés

A Fűzfői Ipari Centrum Kft. közleményében azt írta: vélhetően emberi mulasztás miatt keletkezett a tűz, és történt a robbanás az üzemben. Egy dolgozót kellett kivizsgálásra kórházba szállítani. Környezeti károkozás nem történt, a baleset által nem érintett területeken a gyártás zavartalanul folyik.

A város polgármestere szerint nincs ok aggodalomra. „Műanyag tartályok gyulladtak meg, és az a fekete füst ettől származott, majd ez gyújtotta be, és ez vezetett a készlet robbanásához, ami nem veszélyes anyag, hanem a víz kezeléséhez szükséges alapanyag” – nyilatkozta Marton Béla, Balatonfűzfő vezetője.

A vízkezelő üzemben nem jelentős az anyagi kár. A szomszédos hajószervizben viszont több tízmillió forint is lehet. Itt a detonáció miatt tokostól szakadtak ki az ablakok, leszakadtak a lámpatestek és az épület előtt álló gépjárművek is megrongálódtak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »