Emberek haltak meg a kártevőirtás után: temesvári tömbház lakóit evakuálták

Újabb tömbház lakóit költöztették ki hétfőn este Temesváron a hatóságok, miután kiderült, hogy az egyik lakásban kártevőirtást végzett ugyanaz a cég, amelynek vegyszerei miatt – a gyanú szerint – három ember halt meg egy szemközti tömbházból. A negyedik emeleti lakást a hatóságok leszigetelték, és a lépcsőházban lakó 31 személyt kórházba szállították kivizsgálásra – közölte a Temes megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

A rendőrség ugyanakkor nyugalomra intette a temesváriakat. Alin Petece Temes megyei rendőrparancsnok egy hétfői sajtótájékoztatón elmondta, a laboratóriumi vizsgálatok még nem zárultak le, ezért nem tudja megnevezni azt a kártevőirtó cég által használt szert, amelyik a gyanú szerint három nap lefolyása alatt két gyermek és egy nő halálát okozta az egyik tömbházban.

Hírdetés

Az Antena3 értesülései szerint a kártevőirtó cég tulajdonosát mulasztásból elkövetett emberölés és mulasztásból elkövetett testi sértés gyanújával őrizetbe vették. Egy helyi portál úgy tudja, hogy az emberek halálát a vállalkozás által kártevőirtásra használt alumínium-foszfát pasztillák okozták. Jelenleg 16 felnőttet és 12 gyermet tartanak kórházi megfigyelés alatt annak a tömbháznak a lakói közül, akiket elsőként evakuáltak Temesváron. 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »