Embercsempészet miatt keresik a Csíki Sör tulajdonosát

Embercsempészet miatt keresik a Csíki Sör tulajdonosát

A Magyar Nemzethez jutott periratok szerint az ügyet tárgyaló kerületi bíróság a New York állambeli Syracuse városában van. Lénárd Andrást 2001. január 21-én Champlain település közelében fogták el, amint a Kanada és az Egyesült Államok közötti zöldhatáron, két mérföldre az átkelőhelytől három külföldi nőt csempészett autóval az országba. Azt nem tudni, hogy ők kik voltak, de a nevük alapján valószínűleg magyarok.

Az Erdélyi Átlátszó tudott az egyikükkel beszélni, aki elmondta, hogy sztriptízbárban táncoltak volna, de nem kaptak vízumot, ezért Kanadába utaztak, ahol Lénárddal találkoztak, hogy átcsempéssze őket a határon.

A Magyar Nemzet elérte Lénárd Andrást, aki azt mondta, hogy rég nem járt az államokban, és nem szívesen emlékszik vissza arra, ami ott vele „évtizedekkel korábban” történt.

Hírdetés

Letartóztatás

Lénárdot ezután letartóztatták, a lányok tanúk és egyben gyanúsítottak lettek embercsempészés és tiltott határátlépés vétségéért. A vád külföldiek becsempészése és utaztatása volt. A Csíki Sör tulajának amerikai állampolgárságú menyasszonya februárban kifizette az óvadékot (50 ezer dollár – 13 millió forint), így szabadlábon védekezhetett. Korábban a nő ellen is indult eljárás, külföldi állampolgárok illegális fuvarozásáért, ezt 2001. novemberében zárták le.

Lénárd András szabadlábra kerülése után eltűnt az Egyesült Államokból. 2001. június 13-án ügyévdje tájékoztatta a bírót, védence Kanadában van, és nem kíván megjelenni a bíróság előtt, ezért letartóztatási parancsot adtak ki ellene, az ügy valószínűleg azóta is függőben van.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »