Embercsempészésért két évet kapott Horváth Aladár fia

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészésért két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a cigány pártot szervező, liberális jogvédőként is tevékenykedő Horváth Aladár fiát – derült ki ifjabb Horváth Aladár „Mennem kell” című Facebook-bejegyzéséből.

A férfi állítása szerint „dolgozott”: taxisként embereket szállított, így nem gondolta volna, hogy az, amit tesz, bűncselekménynek minősül:

Hírdetés

„Én mint kezdő taxis nem érdekelt, milyen származású ember ül be, és hova kell vinnem hiszen ez a munkám vittem is, csak fizessen… kollégákkal együtt megbízható rendes emberekkel akik büntetlen előéletűek ahogy Én is! Dolgoztunk!”  – írta a közösségi oldalán.

Horváth szerint az egész ügynek egyetlen célja volt, hogy lejárassák az apját, aki a Magyarországi Cigány Párt alapító elnöke, a 2014-es választáson listavezetője volt. 

A volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő fia 2012 nyarán egy közúti igazoltatásnál bukott le Hegyeshalomnál, autójában három afgánt találtak. A büntetőügyben keletkezett dokumentumok azt igazolják, hogy ifjabb Horváth alkalmanként száz eurót kapott a fuvarokért, és tisztában volt azzal, hogy embercsempészként tevékenykedett.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »