Embercsempész Bolt taxisok: éjszaka kétes egészségi állapotú migránsokat, nappal kisgyerekeket és állapotos nőket fuvaroztak

Embercsempész Bolt taxisok: éjszaka kétes egészségi állapotú migránsokat, nappal kisgyerekeket és állapotos nőket fuvaroztak

Embercsempész Bolt taxisok: éjszaka kétes egészségi állapotú migránsokat, nappal kisgyerekeket és állapotos nőket fuvaroztak

A Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az 5107-es számú úton, Újmohács külterületén, 2020. január 8-án, éjszaka megállítottak két egymás mögött haladó taxit. A járművekben a sofőrökön kívül 5-5 – magát szír állampolgárnak valló – férfi utazott. A lekapcsolt taxisok a Bolt társaság égisze alatt fuvaroztak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Bolt taxisai segítséget nyújtottak a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Ausztriába szállítsák.

Hírdetés

A járművezetőket – egy 28 éves dunaújvárosi férfit és egy 49 éves budapesti nőt – az egyenruhások előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre. Velük szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A nyomozók a gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A migránsokat, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Privatkopo.hu megjegyzése: Nagyon komoly egészségügyi kockázattal jár, amit a Bolt embercsempész taxisai műveltek, hiszen nem tudni, hogy az általuk szállított illegális migránsok esetleg nem szenvednek-e valamilyen fertőző betegségben. És ugyanazokkal az autókkal, amelyekkel éjszaka kétes egészségi állapotú arabokat hurcolásznak, órákkal később már óvodás, iskolás gyermekek és állapotos nőket szállítanak… Szakszerű fertőtlenítés nélkül.

Felmerül a kérdés: vajon csak a most megbukott két sofőr foglalkozott embercsempészettel a boltosok közül? Vagy esetleg mások is bűnözéssel egészítik ki a legális jövedelmüket?

A Boltról egyébként érdekes szóbeszéd járja taxiskörökben: állítólag egy befolyásos kormányzati szereplő felnőtt gyereke állhat a társaság mögött. Úgy tudni, az elmúlt egy évben több bejelentés is érkezett az illetékes hatóságokhoz a taxitársaság működésével összefüggésben – például azért, hogy a bankkártyás fuvardíj-fizetések a franchise-tulajdonos lettországi bankszámláján landolnak, ahonnan adózatlanul utalják vissza a pénzeket a sofőröknek, valamint azért is, mert a cég által rendszeresített taxi szabadjelző nem felel meg az előírásoknak -, de egyik esetben sem történt érdemleges intézkedés.

A Bolt érinthetetlennek tűnik.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »