Elvették a francia rendőr fegyverét, majd rálőttek

Hajtóvadászatot indítottak a francia hatóságok két támadó után, akik vasárnap rálőttek egy rendőrre egy Párizs külterületén lévő belügyminisztériumi épületben.

Pierre-Henry Brandet, a francia belügyminisztérium szóvivője közölte, a szolgálatot teljesítő rendőr vasárnap reggeli, szokásos őrjáratára indult, amikor a két férfi rárontott. A támadók egyike kirántotta a rendőr fegyverét a tokjából, és rálőtt.

Bernard Cazeneuve, a belügyi tárca vezetője azt mondta, a tisztségviselőt a hasán találta el a lövedék, de nincs életveszélyben, sebesülései könnyebbek. Egyelőre nem tudni, miért tartózkodott a két férfi az épületegyüttes területén, amelyhez rendőrautó-garázs és a biztonsági erők számára létrehozott autósiskola is tartozik. A hatóságok úgy vélik, valószínűleg betörésre készültek.

A francia különleges egységek tagjai körülzárták és átkutatták a Párizs északi részén fekvő Pantin külvárosban lévő épületet. A rendőr fegyverét megtalálták, a gyanúsítottakat azonban továbbra is keresik – tette hozzá Cazeneuve.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »