Elveszik a pedofilok útlevelét – nagy, őszinte elismerés Ausztráliának

A Turnbull-kormány mostantól elveheti az elítélt pedofilok útlevelét. A keddi döntés történelmi pillanatnak számít, még sehol nem fogadtak el ilyen jogmódosítást szenátusi támogatással. Körülbelül 20 ezer embertől vennék el az útleveleket, közülük több mint 3 ezren sohasem kapnák vissza, mivel életük végéig szigorú hatósági megfigyelés alatt állnak.

A szövetségi parlamentben egy olyan törvénymódosítást fogadtak el, amely megadja a jogot a kormánynak arra, hogy bekéressék és maguknál tartsák a pedofília vádjával elítélt ausztrálok útleveleit. Ezek a személyek nem hagyhatják el az országot, ha felkerültek a nemzeti gyermekbántalmazási listára.

A tilalom addig tart, míg az elkövetőket időszakonként kötelező megjelenésre kötelezik a hatóságoknál. Csak abban az esetben kapják vissza dokumentumaikat, ha kikerülnek a nyilvántartásból. A törvénymódosítást egyhangúlag fogadta el a szövetségi párt kedden, bár a tervezetet már több hete benyújtották a parlamentnél.

Hírdetés

20 ezer gyermekbántalmazó dokumentumait veszik el

“Eltökélt szándékunk, hogy mindent megtegyünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk az ausztrál állampolgárok gyermeket érintő szexturizmusban való részvételét” – mondta Michael Keenan ausztrál igazságügyminiszter kedden. A jogfosztás körülbelül 20 ezer bűnelkövetőt érint, akik már leülték büntetésüket, de a hatóságok megfigyelése alatt állnak. 3200 ember pedig soha nem kapná vissza az útlevelét, ugyanis ennyien állnak életük végéig szigorú megfigyelés alatt – tette hozzá.

Julie Bishop, Ausztrália külügyminisztere megosztotta a sajtóval, hogy az elmúlt egy év alatt 800 regisztrált gyermekbántalmazó utazott a tengerentúlra. A pedofilok mintegy fele ezzel megsértette az állami vagy tartományi kötelezettségeit, mivel nem értesítették a rendőrséget utazási szándékaikról.

A külügyminiszter kiemelte: a nyilvántartásba vett elkövetők ugyan csak korlátozott ideig tartoznak “elszámolással” a hatóságoknak terveik tekintetében, de az államnak joga van beleszólni az utazásuk megkezdésébe és hosszába is.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »