Elvehetünk egy igazi úszóklasszist Szerbiától

Elvehetünk egy igazi úszóklasszist Szerbiától

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor szerint van rá esély, hogy a nyílt magyar országos bajnokságon berobbanó, vajdasági Szabó Szebasztián Magyarország színeiben folytassa karrierjét. A mellúszó Szilágyi Csaba viszont maradhat “szerb”.

E-mailt írt Szabó Szebasztiánnak Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, amelyben a sportvezető azt tudakolta a vajdasági pillangóúszótól, akar-e magyar sportállampolgár lenni.

“Nagyon megköszönte, és hálás azért, hogy Győrben van lehetősége készülni, úgy érzi, hogy neki Magyarországon, magyar színekben a helye. Ő ezt megírta,

mi pedig aznap megküldtük részére és klubja részére azokat a dokumentumokat, amelyeket a magyar szövetség kell, hogy kiadjon” – újságolta az InfoRádiónak Wladár Sándor, aki úgy tudja, a szerb szövetség hozzájárult a váltáshoz.

Most a tolmácsmunka van folyamatban, ezt követően kerülnek a papírok a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, vagyis a FINA elé.

“Ha minden jól megy, akkor könnyen elképzelhető, hogy a világbajnokságon magyar színekben indul 50 méteres pillangóúszásban, vagy ha a szövetségi kapitány úgy dönt, váltóban is.

Hírdetés

Az olimpiai szereplése az, ami kérdéses; ehhez ugyanis az kell, hogy a Szerb Olimpiai Bizottság kiadja Szabó Szebasztián engedélyét” – tette hozzá Wladár Sándor.

Addig is a magyar szövetség a felkészülését tekintve mindent megad Szabó Szebasztiánnak ahhoz, hogy jövőre Tokióban ott lehessen.

“Úgy tudom, hogy Thomas Bach NOB-elnök egyszemélyben dönt ezekről a kérelmekről, amelyek arra irányulnak, hogy tekintsenek el a három éves várkozási időtől, ami ilyenkor szükséges lenne.”

A szintén vajdasági

Szilágyi Csaba – mellúszó -, aki Szabónál sokkal idősebb, már elmúlt 30 éves, Wladár Sándor tudomása szerint nem akar magyar sportállampolgár lenni,

amit az úszóelnök sajnál, hisz Szilágyi Csaba megdöntötte Gyurta Dániel országos csúcsát is, neki azonban a nyári világbajnokságot kellene kihagynia a magyar állampolgárságért, de lehet, hogy az olimpiát is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »