Elvásik a Heineken vörös csillaga? – Ha nem csak a szokásos, belföldre szánt verbális szabadságharc a cél, akár még megeshet

Ma megjelent "az önkényuralmi jelképek kereskedelmi célú hasznosításának tilalmáról, valamint az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról" szóló törvényjavaslat, amelyet Lázár János és Semjén Zsolt jegyez. Meglehet, hogy a törvény miatt befellegzett a Heineken logójának nálunk.


Kivételek persze lehetnének, de ne legyünk telhetetlenek (ebből a javaslatból se lesz semmi)

A XX. század vérzivataros időszakára az utókornak emlékezni erkölcsi kötelesség és történelmi szükségszerűség – kezdődik a törvényjavaslat, amely később így folytatja:

Az önkényuralmi jelképeknek kereskedelmi célból történő felhasználhatósága nem olyan jog, amely — a véleménynyilvánítás szabadságával ellentétben — magasabb rendű lenne az önkényuralmi jelképek tiltásához fűződő közérdeknél.

Hírdetés

Tilos lesz ezután Magyarországon horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet haszonszerzés céljából
a) felhasználni,
b) megjeleníteni vagy
c) önkényuralmi jelképpel ellátott árut vagy szolgáltatást értékesíteni.

Aki önkényuralmi jelképet haszonszerzés céljából – az ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, az önkényuralmi jelképekhez kötődő történelmi eseményeket ábrázoló művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából történő felhasználás esetét kivéve –
a) felhasznál,
b) megjelenít
c) vagy ilyen jelképpel ellátott árut vagy szolgáltatást értékesít,
ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – olvasható a törvényjavaslatban.

Ugyanakkor, ha egy kérelmező bizonyítani tudja, hogy az önkényuralmi jelkép használatához olyan magánérdek fűződik, amely nem sérti társadalmi csoportok érzékenységét, akkor – a kormány egyedi határozata alapján – továbbra is használhatná a jelképet – és nyilván ez a passzus jelentheti majd a kiskaput.

Tartunk tőle, hogy egy itthon jól kommunikálható, de menetrend szerint elbukott "szabadságharc" lesz a nagy elhatározásból, pedig egy ilyen törvény kellő mennyiségű borsot jelentene a Székelyföldet el nem ismerő, az Igazi Csíki Sör ellehetetlenítésén keresztül valójában magyarellenes hadjáratot folytató Heineken horgas orra alá.

(Kuruc.info – Portfólió – MTI nyomán)

Nem nyugszik a Heineken: beperli az uniós szabadalmi hivatalt is

Készíthetünk horogkeresztes kézműves sört? – A Heineken vörös csillaga nem bűncselekmény

Újabb bojkott a Heineken ellen

Heineken elleni bojkottra szólít a Jobbik

A román bíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását – harminc napon belül mindent meg kell semmisíteni

 


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »