Elütötte egy autó Novák Eduárd 13 éves fiát edzés közben

Elütötte egy autó Novák Eduárd 13 éves fiát edzés közben

Edzés közben ütötte el egy autó Novák Eduárd paralimpiai világbajnok kerékpározó 13 éves fiát csütörtökön.

A gyermek több sérülést szenvedett, a csíkszeredai sürgősségi kórházban ápolják.

A Román Kerékpáros Szövetség elnöki tisztségét is betöltő paralimpiai versenyző, Novák Eduárd pénteken arról számolt be az Agerpres hírügynökségnek, hogy Edmond fia és Ingrid lánya a konstancai országos versenyre készülve edzettek az úton, hátulról nagyapjuk kísérte őket autóval. Csíkmindszenten egy kanyarban egy szemből jövő személygépkocsi, levágva a kanyart, a szembejövő sávra került, ahol a Novák-gyerekek kerékpároztak, és elütötte a fiút. Novák Edmond a térdein, a csípőjén, karjain és a fején sérült meg. Állapota stabil.

Hírdetés

Novák Eduárd felhívással fordult az autóvezetőkhöz, arra kérve őket, legyenek tekintettel az országutakon edző kerékpárosokra.

„Megkérném a sofőröket, hogy tartsák tiszteletben a közutakon levő kerékpárosokat, mert nekünk is jogunk van ott közlekedni. Szabályosan megyünk, arra kérjük, hogy ők is tiszteljenek minket, vezessenek a szabályok betartásával, nekik is vannak gyermekeik otthon. (…) Edmond nyolcszoros országos bajnok, a legjobb a saját korcsoportjában, évek óta gyakorolja ezt a sportot, sokat fektettünk a karrierjébe, amely nagyon ígéretes. Egy arrogáns sofőr miatt tragédiák következhetnek be, életutak változhatnak meg. Most sokkos állapotban van a gyermek, hallani sem akar a bicikliről” – nyilatkozta Novák Eduárd.

Gheorghe Filip Hargita megyei rendőrségi szóvivő szerint a balesetért a személygépkocsi vezetője hibáztatható, aki a kanyarban átment a szembejövő sávra. A férfi 51 éves, csíkszeredai lakos. Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt folyik kivizsgálás ellene. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »