Elütött egy embert Bécsben az önvezető busz, Párizsban is leállították őket

Az osztrák fővárosban az autonóm Navya busz egy 30 éves nőt gázolt el csütörtökön, aki figyelmetlen volt. Bár igen alacsony, 12 km/h-s sebességnél történt a baleset, nem tudta elkerülni a jármű.

Nem szenvedett komoly sérülést a nő az incidens nyomán, de a kisbuszokkal végzett teszteléseket ideiglenesen felfüggesztették az ütközés okának kivizsgálása idejére.

Az önállóan közlekedő járművekkel több városban kísérleteznek: Bécs június elején kezdte meg a tesztet két önjáró eszközzel a közutakon. A hasonló autonóm, Navya kisbuszokat Párizsban már sokkal korábban, 2017 júliusában elindították, amelyeket szintén leállítottak hétvégén. A hírek szerint teljesen más okból, mint a bécsi esetben.

Hírdetés

Az ok itt üzemeltetetési nehézség, mert a busz önvezető rendszere nem tudta megfelelően kezelni a forgalmat azon a téren, amelyen közlekedett. Emiatt folyamatos emberi felügyeletet igényelt a járat, amely egyébként is olyan sebességgel közlekedett maximálisan, mint egy gyalogos.

A Navya transzferbuszokat más városokban is használnak, Las Vegasban vagy Belgiumban, Waterloo környékén a turisták számára, de ezeken mindig jelen van egy „sofőr” is, aki beavatkozhat veszély esetén.

(hvg)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »