Eltüntetik a budapesti dugók iskolapéldáit

Eltüntetik a budapesti dugók iskolapéldáit

Az iskolabusznak rengeteg előnye van Láng Zsolt szerint. Az iskolabuszprogram kidolgozásával megbízott II. kerületi polgármester szerint reggel és délután elviselhetetlen a gépkocsiforgalom, ami számottevően csökken az iskolaszünet időszakaiban.
„Teljesen egyértelmű, hogy az a kényszer, hogy a szülő vigye iskolába a gyerekét, gyerekeit, óriási anomáliákat okoz a közlekedésben”
– mondta.

Hírdetés

Vannak olyanok is, akik a BKV mellett feleslegesnek tartják az iskolabuszt. Ezekre a véleményekre Láng Zsolt úgy reagált: a BKV-buszok útvonala nem egyezik meg az iskolabuszok útvonalával.

Nagyon szeretné, ha elektromos buszhálózatot lehetne erre fejleszteni, és ha nem is old meg mindent az iskolabusz rendszere, a reggeli és délutáni csúcs idején segít. „Egy ilyen buszhálózatnak megbízhatónak, családbarátnak és környezetbarátnak kell lennie” – tette hozzá Láng Zsolt.

A polgármester reagált azokra a felvetésekre is, hogy ez a program miért egy olyan fővárosi kerületben mutatkozik be, ahol igen magas az életszínvonal. Láng Zsolt ezzel kapcsolatban elmondta: fordított a helyzet, hiszen az ötletet a II. kerületben dolgozták ki, a kerületi önkormányzat tett javaslatot a fővárosi programra.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »