Eltűnt Farkas Flórián, nem tudni, mit csinál

Eltűnt Farkas Flórián, nem tudni, mit csinál

Szerette volna megtudni a Népszabadság, hogy van-e diplomája és érettségije Farkas Flóriánnak, és hogy mit csinál miniszteri biztosként, de a lap munkatársai nem találták meg a politikust.

Kerüli az utóbbi időben a nyilvánosságot Farkas Flórián. A Népszabadság eredt a miniszterelnöki biztos nyomába, mert szerette volna megtudni, hogy van-e érettségije, diplomája, és hogy tulajdonképpen mit is csinál biztosként havi egymillió forintos fizetéséért. A lap munkatársait a politikus irodájánál arról tájékoztatták, hogy „ott ritkán vannak”, akkor is csak „pár órára”.

Hírdetés

Mint ismeretes, Farkas, a Fidesz parlamenti képviselője az összeférhetetlenségi szabályok miatt köszönt le az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöki posztjáról. Kárpótlásul nevezte ki a politikust Orbán miniszterelnöki biztossá. A Magyar Közlöny mellékletében, a Hivatalos Értesítőben megjelent kinevezési dokumentum szerint Farkas feladatai közé tartozik, hogy értékelje a kormány és az ORÖ közötti megállapodás tapasztalatait, és előkészítse a szerződés meghosszabbítását.

A napokban a Magyar Nemzet arról értesült, Farkas Flórián ellen nyomoz a főügyészség az ORÖ kapcsán. Hivatali vesztegetés gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az Országos Roma Önkormányzatnál történtek miatt. Bár hivatalosan egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak a cigány szervezetben lejátszott hangfelvétel miatt, úgy tudjuk, éppen Farkas Flórián miniszterelnöki biztos felmerült szerepe miatt jár el kizárólagosan a KNYF.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »