Eltűnt egy orosz katonai repülő Szíriánál egy izraeli légicsapás után

Eltűnt egy Il-20 típusú orosz katonai repülőgép 14 fővel a fedélzetén a Földközi-tengeren, az északnyugat-szíriai Latakia elleni izraeli rakétacsapások idején – közölte az orosz védelmi minisztérium. A gép visszatérőben volt a hmejmími orosz bázisra, amikor 35 kilométerre a szíriai partvonaltól megszakadt vele az összeköttetés. A legénység sorsáról egyelőre nem tudni semmit

A minisztérium szerint az Il-20 jele akkor tűnt el a radarernyőkről, amikor négy izraeli F-16-os vadászbombázó csapást mért a szíriai hadsereg létesítményeire Latakiában.

Hírdetés

Hétfőn este a Földközi-tenger irányából rakétacsapást mértek az északnyugat-szíriai Latakia városára, a szíriai légvédelem több rakétát lelőtt. A levegőben megsemmisített rakétákról szóló értesülések érkeztek Homsz, Hama és Tartúsz városokból is.

A támadások következtében megszakadt áramszolgáltatást időközben sikerült helyreállítani Latakiában, illetve az azonos nevű tartományban. A SANA állami hírügynökség szerint egyelőre nem világos ki hajtotta végre a támadást, de azt feltételezik, hogy izraeli légicsapásról van szó.

Az izraeli hadsereg a TASZSZ orosz hírügynökség megkeresésére nem reagált.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »