Eltűnt az orosz hadsereg hadsereg kórusát szállító gép a Fekete-tenger felett – 83-an voltak a fedélzeten

Eltűnt a radarképernyőről az orosz védelmi minisztérium repülőgépe röviddel azután, hogy felszállt Szocsiból – jelentette vasárnap a TASZSZ orosz hírügynökség a krasznodari terület mentőszolgálatának egy forrására hivatkozva.

Az orosz hadsereg kórusa, az Alekszandrov-kórus tagjai utaztak az orosz védelmi minisztérium vasárnap reggel eltűnt repülőgépén – közölte jelentette TASZSZ orosz hírügynökség a Krasznodari terület mentőszolgálatának egy forrására hivatkozva. Ezt az orosz védelmi tárca is megerősítette.

A repülőgép a szíriai Latakiába tartott, a kórus a tervek szerint az orosz Hmejmim légitámaszponton lépne fel az újév alkalmából. A Földközi-tenger felett veszett nyoma.

Hírdetés

Az orosz tárca közölte: 83 utas és a legénység 8 tagja utazott az eltűnt repülőn. A kórustagok mellett az orosz sajtó kilenc munkatársa is a fedélzeten tartózkodott.

A minisztérium tájékoztatás szerint a Tu-154-es típusú utasszállító a szocsi városigazgatásához tartozó Adler város repülőteréről szállt fel közép-európai idő szerint hajnali 3 óra 40 perckor.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »