Eltűnt az állítólag 15 éves afrikai migráns diák, aki kopasz volt és 40 évesnek nézett ki

Eltűnt az állítólag 15 éves afrikai migráns diák, aki kopasz volt és 40 évesnek nézett ki

Egy hónappal ezelőtt járta a nemzetközi sajtó jobbos felét, hogy Nagy-Britanniában az egyik iskolában feltűnt egy gambiai tanuló, aki állítólag 15 éves, de 40-nek nézett ki.

A migránsok körében bevett szokás, hogy letagadják a valódi korukat, de a szülőknek gyanús volt, hogy nem normális, ha középiskolásként valaki kopaszodik, írja a 888.

A szigetországban hatályos törvények szerint ugyanis, azok az illegális bevándorlók, akik azt állítják magukról, hogy 18 évnél fiatalabbak külön elbánásmódban részesülnek, még akkor is, ha nem tudják bizonyítani, hogy pontosan mikor születtek. Csak abban az esetben tesznek kivételt a hatóságok, ha az adott migráns kinézete arra enged következtetni, hogy már elmúlt 25 éves. A bevándorlók ezt a rendszert igyekeznek kijátszani, ugyanis ha azt mondják magukról, hogy kiskorúak többek között iskolába járhatnak, illetve nem tudják őket kitoloncolni az országból, amíg nem lesznek 18 évesek.

Hírdetés

Az ügy miatt a brit Belügyminisztérium is vizsgálatot indított.

Most a Metro című brit la arról számolt be, hogy a gambiai eltűnt az Coventry-ben található iskolából, azonban senki nem tudja, hogy mi történt vele.

A szülők szerint a migráns az októberi szünet után szívódott fel.

Senki sem tudja, hogy azért tűnt-e el, mert az iskola tudatában volt annak, hogy nem normális középiskolában kopaszodni, a Belügyminisztérium vizsgálatot indíott vagy mert a média érdeklődött az ügy iránt. Akárhogy is, eltűnt. A szülők zavarban vannak és bizalmatlanok – fogalmazott egy szülő.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »