Eltűnhet a Balaton egyik legismertebb szégyenfoltja

Eltűnhet a Balaton egyik legismertebb szégyenfoltja

Minden, Balatonfüreden átautózó ismeri a kempinggel szemben található szórakozónegyed (a volt görög falu) pusztuló épületeit.

A település polgármestere szerint idén szeretnék elrendezni az ügyet, intenzíven keresik a jogi alapot a jelenleg Sun City-nek hívott szórakozó- és kereskedelmi negyed megszüntetésére.

Hírdetés

Bóka István, aki egy személyben az állami és önkormányzati vezetőkből álló Balaton Fejlesztési Tanács elnöke is, a testület februári ülése után azt mondta a Portfolio-nak, hogy a kisajátítás az egyetlen megoldás, mert a lepusztult, túl zajos negyed árt a város hírnevének. Hiába próbáltak már egyezkedni a szórakoztató programok szervezőivel, továbbá a telepen található ingatlanok tulajdonosaival, nem sikerült. Nemrég korlátozták a nyári nyitva tartást, de ez sem segített. Tavaly nyáron a Sun Cityben több vendéglátóipari egység és egy 35 szobás “bulihotel” is várta a vendégeket.

Formailag társasházként működik a közösség: 46 épületben 136 különálló ingatlan található 83 tulajdonossal. A városvezető szerint közülük már sokan szabadulnának az ingatlanjaiktól, ám a vásárlás aránytalanul nagy terhet tenne Füred vállára, amit eddig még nem tudtak vállalni.

Pedig az ingatlanpiacon az utóbbi években nagyon pörgő városnak meglehetős szüksége lenne a területre, ugyanis kevés az üres telek, különösen hiány van belőlük a belterületeken, márpedig a Sun City egy ilyen városrészben található. A lap szerint ha a kisajátítással sikerrel járna a város, sport- vagy egészségügyi/rekreációs központot építene, kisebb kiskereskedelmi vagy szolgáltató kiegészítő elemekkel.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »