Eltőzsdézte zenésztársai pénzét egy pécsi karmester

Eltőzsdézte zenésztársai pénzét egy pécsi karmester

Százhúszmillió forintról kell számot adnia a bíróság előtt W. Márton pécsi karmesternek, amit az ügyészség szerint évek alatt tőzsdézésre csalt ki zenésztársaitól és más ismerőseitől – tudta meg a Blikk.

A férfi blogot is vezetett, ezen azt írta:

Eredetileg zeneszerző és karmester vagyok. 2008 legvégén kezdett érdekelni a tőzsde. Jelenleg már szinte kizárólag ebből élek

Hírdetés

Úgy tűnik azonban, hogy jobb lett volna, ha az eredeti szakmájánál marad, az ügyészség szerint ugyanis közel 120 millió forinttal nem tud elszámolni ismerősei felé. A befektetők hiába követelték vissza a pénzüket, annak csak egy részét kapták meg, majd W. elérhetetlenné vált.

Az ügyészség szerint ténylegesen nem befektetésre fordította az őt megbízó sértettek pénzeszközeit, befektetések végrehajtása már a megbízások elfogadása és a sértettek pénzének átvételekor sem állt szándékában, ezzel összefüggésben az őt megbízó sértetteket tévedésbe ejtette. Jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalással vádolják.

A kollégáinak 500 ezer és 3 millió forint közötti összeggel tartozik. A férfit sokan ismerik Pécsett. Ahogy mondják, már 15 évesen öltönyben járt iskolába, egy igazi vezéregyéniség volt mindig is.

A Blikk megkeresésre tagadta a vádakat, azt állította, hogy a befektetőivel a mai napig kapcsolatban áll, és el fogják rendezni ezt az ügyet.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »