Éltette Hitlert, bíróság elé állíthatják a Sienai Egyetem professzorát

Éltette Hitlert, bíróság elé állíthatják a Sienai Egyetem professzorát

“Hitler, bár bizonyára nem volt szent, abban a pillanatban az egész európai civilizációt védte” – habár “politikailag inkorrekten” hangzik, ez az egyik legvisszafogottabb, amit Emanuele Castrucci, a Sienai Egyetem jog- és társadalomfilozófiát oktató tanára posztolt.

Castrucci emellett rendszerellenes és a feketéket leniggerező tweeteket posztolt rendszeresen falára. Erre csak most derült fény, és pár nap alatt óriási botrány lett belőle az olaszországi szélsőliberális médiában.

A tanár évek óta eszméletlen mennyiségű liberálpukkasztó beszédet tett ki az oldalára, de valamiért ez eddig senkinek sem tűnt fel, vagy nem szólt róla. Leonardo Carella, az Oxfordi Egyetem egyik bolseviktempójú doktorjelöltje ezek közül rengeteget lementett, és az angol fordítással együtt saját falán szorgalmasan újraposztolta. Az egyik tweetben Castrucci Hitler egyik fotójához, melyen kedvenc németjuhászával, Blondival látható, azt írta: „Azt mondták nektek, hogy egy szörnyeteg vagyok, de arról nem szóltak, hogy én harcoltam az igazi szörnyetegek ellen, akik ma irányítják a világot”.

Több tweetje kimondja, hogy a világot a szabadkőműves zsidók irányítják, akik egyébként a tömeges bevándorlásért is felelősek. Például a Cion bölcseinek jegyzőkönyveiről, amit egyébként történelmi dokumentumoknak nevez, azt írja, nem az a kérdés, hogy valójában kik a szerzői, sőt technikailag akár hamis is lehetne, a kérdés szerinte mégis az, hogy az abban leírt tények igazak vagy hamisak-e. A feketékről egy roppant rövid tweetben csupán ilyen szellemesen emlékezik meg: “kibaszott niggerek”. Egy másik posztban arról ír, a francia nemzeti fociválogatott valójában szenegáli, “gall niggerek” válogatottja.

Ennél komolyabb, amikor tudományos tényekkel igazolja rasszizmusát. Többek közt arról is ír, hogy az emberi fajnak nem közös az eredete, és nem minden ember származik Afrikából. A feketék és a szemiták Afrikából jönnek. Az indoeurópaiak eredetileg egy másik faj – írja. További bejegyzéseiben a párbajozás visszaállítását szorgalmazza, illetve antiszemita műkedvelőként Wagner műveit osztja meg.

A tanszékvezető, Stefano Pagliantini, miután értesült a posztokról, hétfő reggelre az irodájába rendelte Castruccit, hogy “tisztázza magát”. A rektor, Francesco Frati előbb azt írta, ez a tanár személyes oldala, amiért neki kell vállalnia a felelősséget. “A Sienai Egyetem, ahogy már sok alkalommal bizonyította, deklaráltan antifasiszta és a nácizmus bármilyen történelmi revíziójának formáját elutasítja”.

Hírdetés

A reakció óriási zsidó-liberális felháborodást keltett, Ruth Dureghello, a Római Zsidók Közösségének elnöke a docens azonnali eltávolítását követelte. Twitterén azt írta: “Mégis hogyan képzeljük, hogy le tudjuk győzni az antiszemitizmust, ha egy tanár egy egyetemi előadóteremben tanítja a zsidóellenes előítéleteit? Felszólítom Fioramonti minisztert és a rektort, hogy azonnal bocsássák el ezt a professzort”. A megszólított oktatásügyi miniszter, Lorenzo Fioramonti egyébként elítélte a történteket, és azt mondta, kérdésére a rektor megerősítette, hogy “lépéseket tesznek” az ügyben.

Később a rektor kiadott egy közleményt, melyben már keményebb hangot ütött meg, és elítélte a “szégyenletes” posztokat. Azt írta, a docens az egész egyetem “érzékenységét” megsértette, és felhatalmazást adott az ügy “súlyának” megfelelő intézkedések meghozatalára.

A hírre a kormányzó párt és az ellenzék is azonnal reagált. Az ANSA hírügynökség beszámolója szerint Lazio tartomány kormányzója, Nicola Zingaretti azt mondta, “ez egy komoly ügy, és ügyelnünk kell arra, hogy az ilyen jelenségek ne térhessenek vissza”. Silvio Berlusconi jobbközép ellenzéki pártja, a Hajrá, Olaszország (Forza Italia) politikusa, Mara Carfagna undorítónak nevezte az esetet, amit egyetemlegesen el kell ítélni. A Demokrata Párttal (PD) közösen kormányzó, rendszerellenes Öt Csillag Mozgalom (Movimento 5 Stelle) vezetése pedig azon az állásponton van, hogy a docensnek ezek után nem lenne szabad egyetemen tanítania.

Bár jogfilozófusként nyilván tisztában van vele, hogy Olaszországban a fasizmus és a nemzetiszocializmus ápolását törvény tiltja, Castrucci először mégis arra hivatkozott, tweetjeiben csak személyes véleményét fejtette ki, és a tanításhoz ezeknek semmi közük. A szólásszabadságra hivatkozott, amit természetesen a szabadelvű liberálisok megtagadnak tőle.

Hétfő délután kettőkor az egyetem rektora és szenátusa hosszú ülést tartott az ügyben, ezután közleményt adtak ki. Ebben azt írják, mélyreható vitát folytattak Emanuele Castrucci ügyében, és elítélik a docens “nácibarát kijelentéseit”, különös tekintettel arra, hogy “az egyetem mindig is nyíltan kiállt a demokratikus értékek védelme, az alkotmányos alapelvek mellett, és a diszkrimináció bármilyen formája ellen”. Az egyetemi szenátus minden tagja kiállt a rektor javaslata mellett, miszerint büntetőfeljelentést tesznek a tanár ellen az ügyészségen, és emellett belső vizsgálatot is indítanak ellene.

Mindezt természetesen a demokrácia és a szólásszabadság jegyében.

 


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »