Eltérő kultúra: a gyermekotthonból megszökve padlásra csalta unokahúgát a somogyi "fiatal"

Szexuális erőszakért ítéltek el egy Somogy megyei "fiatalt". A büntetlen előéletű vádlott, aki a cselekmény elkövetésekor a 18. életévét még nem töltötte be, rendszeresen megszökött a lakóhelyéül kijelölt gyermekotthonból.

Hétvégén rendszeresen, de többször hétköznap is engedély nélkül a nagybátyja házában tartózkodott. 2014. március első felében kihasználta, hogy egyedül maradt otthon a 12. életévét még be nem töltött leány unokatestvérével. Felcsalta a padlásra és erőszakkal szexuális cselekményre, illetve annak eltűrésére kényszerítette. Mindezt áprilisban az éjszakai órákban, amikor a sértettel egy szobában aludt, kétszer is megismételte.

Hírdetés

A Kaposvári Törvényszék a fiatal férfit bűnösnek mondta ki szexuális erőszak bűntettében. Ezért őt 5 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre, és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A védelmi fellebbezések folytán eljáró Pécsi Ítélőtábla Makai Lajos vezette büntető tanácsa a vádlott tettét folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettének minősítette, egyebekben az első fokon eljárt Kaposvári Törvényszék ítéletét jogerősen helybenhagyta.

(Sonline nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »