Eltemették Vajnát – Rogán szerint "a magyar film új aranykora köszöntött ránk" az általa felkarolt nemzetellenes filmekkel

"Andy" Vajnát csütörtökön a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben helyezték örök nyugalomra.

"A haza szeretete az ő szótárában azt jelentette, hogy megmutassa az egész világnak ezt a magányos, sokszor meg nem értett, nyelvébe és történelmébe zárkózott népet. És ami még ennél is fontosabb: felkeltse a büszkeséget a magyar fiatalokban a saját hazájuk iránt" – mondta Rogán Antal a búcsúztatásán.

"Andy Vajnától távol állt a hazafias pátosz és hivalkodás, a nemzeti búskomorság" – főzte hozzá Rogán Antal a csütörtöki, zártkörű gyászszertartáson elhangzott beszédében, amelyet a Miniszterelnöki Kabinetiroda bocsátott az MTI rendelkezésére.

Hírdetés

"Andy Vajna szerelmes volt Magyarországba, és ez a szerelem egész életében arra ösztönözte, hogy megmaradjon magyarnak Hollywoodban is, és kivárja azt a pillanatot, amikor visszaadhat valamit abból, amit Magyarországtól kapott. Egy percig sem volt kérdéses számára, hogy azt a tudást, befolyást és kapcsolatrendszert, amelyet egy egész élet munkájával gyűjtött össze, egyszer Magyarország szolgálatába állítsa" – emelte ki a miniszter.

Rogán Antal szerint, bár "Andy" Vajna sohasem kérkedett vele, az első pillanattól látszott rajta, hogy a "magyar" filmipar megújítását egész pályafutása egyik legfontosabb produceri munkájaként éli meg.

"És ezt az ügyet is sikerre vitte. Amit ígért, teljesítette. Amit vállalt, megvalósította. Neki köszönhető, hogy a magyar film új aranykora köszöntött ránk" – fogalmazott gyászbeszédében Rogán Antal.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »