Eltávolította a Facebook az Antifa terrorszervezetté nyilvánításáért kampányoló Trump több hirdetését

Eltávolította a Facebook az Antifa terrorszervezetté nyilvánításáért kampányoló Trump több hirdetését

A Facebook bejelentette, hogy eltávolította Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampányának egyes hirdetéseit, mert azok megsértették a „gyűlöletkeltésre” vonatkozó szabályaikat.

A hirdetésekben Trump kampánya többek között szélsőbaloldali csoportok veszélyes bűnözőinek nevezve jellemezte az antifa terroristákat, és felszólította az elnök szimpatizánsait, hogy támogassák a tervét az antifák terrorszervezetté nyilvánításáról. A hirdetésekben szerepelt egy hegyével lefelé állított, fekete keretbe foglalt vörös háromszög is.

Az Anti-Defamation League (ADL, Rágalmazásellenes Liga) amerikai központú, nemzetközi zsidó fajvédő szervezet szerint ez olyan, mint amit a németek használtak a politikai fogvatartottak megkülönböztetésére a koncentrációs táborokban.

Hírdetés

A Facebook szóvivője, Andy Stone a CNN-nek azt mondta, hogy a cég szabályai alapján nem lehet egy „betiltott gyűlöletcsoport politikai fogvatartottak megkülönböztetésére használt” szimbólumát anélkül mutatni egy hirdetésben, hogy elítélnék vagy kontextusban használnák.

Trump kampánycsapata a bírálatokra válaszul azzal reagált, hogy a hegyével lefelé mutató vörös háromszög az antifák által széleskörben használt szimbólum, ráadásul maga a Facebook is kínálja ezeket a repertoárjában emojiként.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »