Eltaláltak az ukránok egy Szu-25-ös csatarepülőt, mégis hazajutott

Eltaláltak az ukránok egy Szu-25-ös csatarepülőt, mégis hazajutott

Szerencsésen ért véget egy orosz Szu-25-ös csatarepülőgép pilótájának a napja, akit eltalált az ukrán légvédelem, de élve hazajutott Oroszországba repülőgépével. Erről egy videó is felkerült a közösségi hálóra, írja a Portfolió.

Az ukrán légvédelem még mindig aktív, számottevő veszteségeket mér az orosz légierőre. Eddig az orosz légierő 12 merevszárnyas és 15 forgószárnyas, illetve 6 pilóta nélküli repülőgépet vesztett az ukrán fronton az Oryx összesítése szerint.

Hírdetés

A legnagyobb számban az orosz légierő eddig Szu-25-ös csatarepülőgépeket vesztett, ebből a géptípusból eddig ötöt lőttek le az ukránok. Az első Szu-25-ösök a ’80-as évek elején álltak szolgálatba a Szovjetunió légierejében. Ezek a repülőgépek kifejezetten földi célpontok elleni csapásmérő műveletek végrehajtására valók.

Egy Szu-25-ös pilóta kifejezetten szerencsés volt Ukrajna felett. Egy vállról indítható légvédelmi rakétavetővel eltalálták gépét, a sárkányszerkezet és a hajtóműve is látszólag komolyan megsérült. A pilóta azonban haza tudott repülni, és le is tette a gépét egy orosz légitámaszponton.

Video of a Russian Su-25 attack aircraft that managed to make it back to its airbase after being struck by a MANPADS in Ukraine. https://t.co/9WCksYKYx7 pic.twitter.com/eQF0EruplG

— Rob Lee (@RALee85) March 14, 2022


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »