Elszerencsejátékozta a pénzt, majd barátjával kiraboltatta magát egy dohánybolti eladó

Elszerencsejátékozta a pénzt, majd barátjával kiraboltatta magát egy dohánybolti eladó

A budapesti nyomozók vádemelési javaslattal fejezték be annak a dohánybolti alkalmazottnak az ügyét, aki kiraboltatta magát az ismerősével, hogy ezzel igazolja a kassza hiányát.

A nyomozás adatai szerint a 18 éves budapesti K. Mihály 2017. szeptember 30-án éjszakai műszakban dolgozott egy rákospalotai dohányboltban. Az este folyamán sportfogadásokat kötött a trafik terminálján, de a fogadás összegét nem fizette ki, nem tette be a kasszába. Miután valamennyi fogadását elbukta, azt találta ki a kassza hiányának igazolására, hogy a 17 éves ismerősével a biztonsági kamera előtt eljátsszák a trafik kirablását.

Hírdetés

A fiú a bűncselekmény elkövetésének körülményeit az éjszaka során megbeszélte ismerősével, aki hajnalban megérkezett a dohánybolthoz. A 17 éves fiú egy sállal eltakarta az arcát, és azért, hogy az eseményeket rögzítő kamerák előtt is hitelessé váljon a rablás, egy késsel megfenyegette az alkalmazottat, és a bevétel átadását követelte, majd a megszerzett pénzzel együtt elmenekült a helyszínről.

A kiérkező rendőrökben már az intézkedés kezdetén kétségek merültek fel az alkalmazott által elmondottakkal kapcsolatban, majd K. Mihály a meghallgatásakor beismerte, hogy valójában nem történt rablás, és a pénz nagy részét ő játszotta el szerencsejátékon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai a két fiú ellen sikkasztás miatt indított nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

(Police.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »