„Elszemtelenedtek a bevándorlók” – ezt látják a megtámadott kamionosok

„Elszemtelenedtek a bevándorlók” – ezt látják a megtámadott kamionosok

Félnek a kamionosok Calaisnál, a francia-brit kompkikötő környékén az illegális bevándorlók erőszakosságától, ráadásul a rakomány közé bemászó migránsok hatalmas anyagi károkat okoznak a cégeknek és a sofőröknek.

Az Alfahírnek Tóth Sándor, egy hazai fuvarozócég sofőre nyilatkozott, aki saját maga is többször tapasztalta a Calais-ban lévő apokaliptikus állapotokat. Mint elmondta, a jelenség nem új: már 2006-ban is jellemző volt, hogy a francia kikötő környékén migránsok törjék fel raktereket, az ő kamionjáról egyszer 11 embert kellett leszedni. Mostanra azonban – ahogy ő fogalmazott – elszemtelenedtek az útonállók, és mint a világot bejárt videókon látható, a többnyire afrikai bevándorlók, akiket a kamonos szlengben csak „beduinoknak” neveznek, szó szerint ostrom alatt tartják a kamionokat. Igaz, erre rásegített a kikötőben kirobbant sztrájk is, ami miatt óriási dugók lettek, a migránsoknak pedig eljött a Kánaán.

Önellenőrzés kell

Pedig mindez nem játék: ha a többlépcsős ellenőrzések során az angolok találnak illegális bevándorlókat a raktérben, a sofőrök ellen akár eljárás indulhat embercsempészet miatt, a bírság pedig fejenként 2000 font, azaz mai árfolyamon csaknem 900 ezer forint. Tóth Sándor esetében 11 emberről volt szó, akiket még időben, a franciák fennhatósága alatt sikerült leparancsolni a járműről – máskülönben 22 ezer fontos, azaz majdnem 10 millió forintos bírságra számíthatott volna. Persze nem is volt véletlen, hogy a hatósági vizsgálat előtt saját maguk nézték át a rakományt. Mint lapunknak elmondta, legutóbb idén május 22-én járt ott kamionnal, és akkor csak azért nem tudtak felmászni hozzá a migránsok, mert már Hatvanban direkt úgy pakoltak fel, hogy ne férjen be senki, aki kinyitja az ajtót.

https:https://youtu.be/YnlhMe9K70I

A Calaison keresztül szállító kamionosok a migránsok miatt tehát folyamatos önellenőrzéseket kénytelenek végezni, mielőtt a kikötőbe állnának. Ha nyomát látják annak, hogy valaki bemászott, akkor még a franciáktól teljes kontrollt kérhetnek, ekkor a kikötőben alaposan átvizsgálják a járművet. A vizsgálatok során még széndioxid-szintet is mérnek, hogy van-e bent ember. Sándor azonban már olyan trükkről is hallott kamionos körökből, hogy a migránsok ezért zacskókba fújják ki a levegőt. A „szívhang-monitorral” a zörejeket vizsgálják, ez is az embercsempészet miatt van. Alább látható minderről egy összefoglaló videó, 2:41-nél találnak afgánokat a rakomány közé bújva:

https:https://youtu.be/XTszdrMWHsU

Százmilliós kár néhány pillanat alatt

Hírdetés

A szállított árukban történő kár pedig jelentős: amennyiben a kamion élelmiszert szállít, úgy azt a brit hatóságok értelemszerűen megsemmisítik, de más esetben is komoly gondok jelentkezhetnek. Az egyik nekünk elmesélt történet szerint egyszer egy magyar gyárból szállítottak volna Londonba intim betéteket, ilyenkor pedig a rakomány higiéniai állapotára kínosan ügyelnek, „még egy apró lyuk sem lehet a ponyván”. Éppen ezért volt végzetes következménye annak, amikor migránsok szabadultak fel a kamionra, akik ráadásul a francia rendőrök későbbi utasítására sem voltak hajlandóak leszállni, ezért könnygázzal segítettek nekik jobb belátásra térni. Ettől ugyan lejöttek, de a londoni cégnek már sem a könnygázzal, sem lábnyomokkal borított rakomány nem kellett, így szépen megköszönték a közreműködést, és az egész cuccot hazaküldték Magyarországra.

Calais-ban egyébként jelenleg is kerítést építenek, hogy megóvják a kikötőt az idegenektől, de ha nem fogják őrizni, akkor ugyan úgy semmit nem fog érni, mint amit a magyar kormány tervezne létrehozni a szerb határon.

https:https://youtu.be/-amDKfV5Hdw

Így másztak be egy magyar kamionba Calais-ban

Félnek a kamionosok

Meg nem erősített hírek terjednek arról az interneten, hogy egy lengyel kamionsofőrt (sőt, talán egy magyart is) megkéseltek a fuvarra váró bevándorlók. Ha ezek nem is feltétlenül igazak, azt Sándor saját szemével látta, amikor egy kamionost vertek össze, amiért egy vas eszközzel el akarta őket zavarni a rakománya közeléből.

A mára szélsőségessé váló, sáskajárás szerű calaisi állapotok miatt sok kamionos tagadta meg az Angliába történő szállítást, és ezt a cégek is megérhetik, hiszen a több tíz, vagy akár százmillió forintot érő szállítmányok ilyenkor ki vannak téve a felszökő bevándorlók károkozásainak, gondoljunk csak arra, hogy vajon hol végzik el anyagcseréjüket, ha nem a szállítmány között. Az ilyen áru pedig már teljesen érthetően lesz visszafordítva több ezer kilométeres út után, hiszen a megrendelő tiszta és rendezett áruért fizet, nem azért, amin napokig éltek koszos emberek.

Beduinok földje

https:https://youtu.be/uwBhIT6-Iwg

A francia kikötővárosban, ami az Anglia felé történő fuvarozás központját jelenti, becslések szerint több ezer bevándorló tanyázik. Mindannyian a britekhez akarnak eljutni, pedig Franciaország már igencsak Nyugat-Európa, így „menekültként” való kezelésük legalább annyira abszurd mint azoknál, akik a szerb-magyar határon szöknek át.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »